Gå direkt till innehåll

Ämnen: Arbetsmarknadsfrågor

Elly Griffiths och Christoffer Carlsson på scenen Crimetime 2022. Foto: Nathalie Greppi

Second hand i första rummet när Myrorna inreder på Bokmässan 2023

Cirkulär konsumtion är högaktuellt och det återspeglas på ett av Sveriges största event, Bokmässan i Göteborg, som pågår 28 september–1 oktober. Två av mässans scener, Crimetime och Mat- och Hantverksscenen, inreds i år helt och hållet av möbler och prylar från second hand-kedjan Myrorna. Den som hittar en ny favoritpryl kan glädja sig åt att all inredning också går att köpa direkt på mässan.

Premiär för live-event med Myrorna och Plaza Kvinna – hållbar garderob i fokus

Premiär för live-event med Myrorna och Plaza Kvinna – hållbar garderob i fokus

Den15 februari klockan 19.30 anordnar för första gången Myrorna tillsammans med Plaza Kvinna ett modesprakande live-event online. Målgruppen är modeintresserade kvinnor som vill handla hållbart utan att göra avkall på stil och kvalitet. Tre modeller kommer att stylas live med kläder och accessoarer som stylisten Annika Norman hittar i butiken och samtliga looks säljs i butiken dagen därpå.

Återvinningens dag är här – svenskarna tycker till om second hand-handeln

Återvinningens dag är här – svenskarna tycker till om second hand-handeln

Sverige är ett av världens mest klimatsmarta länder. Men vad tycker vi om att handla våra kläder och prylar second hand? I samband med Återvinningens dag den 29 september plockar Myrorna fram statistik som avslöjar svenskarnas inställning till återbruk.
Sverige hamnar på topp tio när Yale University rankar de mest klimatsmarta länderna enligt ett Environmental performance index. Samtidigt verka

Regeringen förstärker delegationen för cirkulär ekonomi – med Myrornas vd Caroline Andermatt

Regeringen förstärker delegationen för cirkulär ekonomi – med Myrornas vd Caroline Andermatt

Regeringen har utsett fyra nya ledamöter att ingå i delegationen för cirkulär ekonomi, som rådgiver regeringen i näringslivets omställning till cirkulär ekonomi. Caroline Andermatt, vd för Myrorna, ser fram emot att driva agendan framåt.
– Den cirkulära omställningen är brådskande, vi behöver agera nu. Jag ser fram emot att driva den cirkulära agendan framåt i rum där vi verkligen har chans att

Myrorna öppnar i Circuit Birsta City – en ny plats för hållbara val

Myrorna öppnar i Circuit Birsta City – en ny plats för hållbara val

Den 10 juni lanserar Ingka Centres konceptet Circuit i Birsta City, Sundsvall. Nu blir det lätt för besökarna att välja en cirkulär livsstil. Myrornas ambition är att få fler att upptäcka hållbart mode – ett måste för en mer hållbar planet.
I en lokal på 800 kvadratmeter samlar Circuit olika aktörer, aktiviteter och besökare kring cirkulära produkter och tjänster. Syftet är att dela kunskap och

Second hand-handeln peakar under långhelgen: inlämningen till Myrorna upp 30 procent

Second hand-handeln peakar under långhelgen: inlämningen till Myrorna upp 30 procent

Vårstädning och några extra dagars ledighet gör vårens högtider till högsäsong för second hand-handeln. Under den stundande långhelgen ökar Myrornas insamling med upp till 30 procent.
Myrorna är en av Sveriges största insamlingsaktörer och tar i genomsnitt emot 30 ton kläder och inredning varje dag. Under vårens högtider, så som påsk och Kristi himmelsfärd, ökar volymen med upp till 30 procent

Visa mer

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden