Gå direkt till innehåll
Stort intresse när Myrorna öppnade 1 000 kvadratmeter second hand i Linköping

Pressmeddelande -

Stort intresse när Myrorna öppnade 1 000 kvadratmeter second hand i Linköping

I torsdags slog second hand-kedjan Myrorna upp portarna till sin andra butik i Linköping och redan innan öppning ringlade kön med fyndsugna besökare lång till ”cirkulära torget” i handelsområdet Tornby.

I Tornby handelsområde i utkanten av Linköping huserar butiksjättar som IKEA, Ica Maxi, Jysk, Bauhaus och Plantagen – och nu även second hand-kedjan Myrorna. I torsdags öppnade nämligen Myrorna en 1 000 kvadratmeter stor butik här, vägg i vägg med två andra second hand-kedjor, och intresset var enormt.

Butiken hade över 8 435 besökare de fyra första dagarna och 11 894 varor såldes i butiken. Hela sortimentet bestod som alltid av saker som lämnats in till Myrorna.

– Jag är överväldigad över det stora intresset på öppningshelgen, säger Caroline Andermatt, vd för Myrorna. Det här är verkligen en bekräftelse på att fler vill handla hållbart.

Här, liksom i resten av landet, ser man en växande trend i att handla second hand och butiksklustret på Bonnorpsgatan har kommit att kallas ”cirkulära torget”. På ena sidan Myrornas nya butik ligger Erikshjälpen och på andra sidan öppnar Busfrö inom kort.

­– Med vår nya butik kan vi nu tillsammans med våra grannar bli ett rejält dragplåster till den här delen av Tornby, och göra second hand tillgängligt för fler. Vi hoppas även på att kunna etablera oss ytterligare i den här typen av områden, eftersom vi vet att kunder vill erbjudas second hand där annan handel finns, säger Caroline Andermatt.

Myrornas nya butik i Tornby öppnade den 26 oktober och erbjuder ett brett sortiment för hela familjen; från kläder, skor och textil till porslin, lampor och möbler.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Myrorna

Myrorna ägs av Frälsningsarmén och allt ekonomiskt överskott från verksamheten går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi är en av Sveriges största och äldsta butikskedjor inom ideell second hand och en betydande insamlingsaktör. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet, ett 30-tal butiker och en webbshop i samarbete med Tradera.

Läs mer på myrorna.se.

Kontakter

Caroline Andermatt

Caroline Andermatt

Presskontakt VD 0736-88 69 70
Anna Östergren

Anna Östergren

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna

Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden