Gå direkt till innehåll
Myrornas nya butik på Backaplan öppnar 25 april.
Myrornas nya butik på Backaplan öppnar 25 april.

Pressmeddelande -

Second hand-marknaden växer – Myrorna utökar med ännu en butik i Göteborg

För att möta den ökade efterfrågan på second hand öppnar Myrorna en tredje butik i Göteborg, nu i det expansiva handelsområdet Backaplan.

Backaplan på Hisingen är ett av Sveriges största handelsområden med omkring 120 butiker uppdelat på större kedjor, privata aktörer och andra second hand-butiker. Området är även ett av Göteborgs mest expansiva och ska de närmsta åren förvandlas till en tätbebyggd dynamisk stadsdel med handel, bostäder, kultur och kontor.

– Vi vet att konsumenter vill erbjudas second hand där annan handel finns, därför är vi väldigt glada över att nu kunna öppna en stor destinationsbutik på attraktiva Backaplan, säger Caroline Andermatt, VD för Myrorna.

Den 25 april öppnar Myrornas 1 000 kvadratmeter stora second hand-butik på Krokegårdsgatan 5. Den nya butiken kommer erbjuda ett brett sortiment av kläder, skor, leksaker och inredning för hela familjen. Dessutom ett större utbud av möbler än vad som finns i Myrornas två befintliga butiker, på Järntorget och i Olskroken.

Backaplans handelsområde nås enkelt med kollektivtrafik till Hjalmar Brantingsplatsen och med bil, något som även underlättar för den som vill lämna in saker till Myrorna.

– Vi ser fram emot att göra det enklare för alla som vill lämna in saker till oss, säger Sanne Ahlvin Kristensen, butikschef på Myrorna Backaplan. Med lastkajen på butikens baksida och över 3 000 parkeringsplatser direkt utanför har vi här möjlighet att ta emot möbler och andra mer skrymmande saker. För dem som hellre vill att vi kommer och hämtar erbjuder vi även en kostnadsfri hämtningsservice.

Myrornas nya butik på Backaplan öppnar den 25 april kl. 10.00 och inlämningen är redan öppen.

Överskottet från Myrornas försäljning går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige, vilket till exempel kan innebära skyddat boende för våldsutsatta kvinnor eller kläder och matkassar till barnfamiljer som har det extra tufft just nu.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Myrorna

Myrorna ägs av Frälsningsarmén och allt ekonomiskt överskott från verksamheten går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi är en av Sveriges största och äldsta butikskedjor inom ideell second hand och en betydande insamlingsaktör. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet, ett 30-tal butiker och en webbshop i samarbete med Tradera.

Läs mer på myrorna.se.

Kontakter

Anna Östergren

Anna Östergren

Marknads- och kommunikationschef

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden