Gå direkt till innehåll
Second hand-handeln peakar under långhelgen: inlämningen till Myrorna upp 30 procent

Nyhet -

Second hand-handeln peakar under långhelgen: inlämningen till Myrorna upp 30 procent

Vårstädning och några extra dagars ledighet gör vårens högtider till högsäsong för second hand-handeln. Under den stundande långhelgen ökar Myrornas insamling med upp till 30 procent.

Myrorna är en av Sveriges största insamlingsaktörer och tar i genomsnitt emot 30 ton kläder och inredning varje dag. Under vårens högtider, så som påsk och Kristi himmelsfärd, ökar volymen med upp till 30 procent. Myrorna samlar in mycket mer än vad det finns en marknad för i Sverige och därför återanvänds och återvinns en stor del utomlands. Det som inte kan återanvändas tas hand om genom downcycling eller upcycling.

– Vårens högtider är ett föredöme för hur vi borde agera resten av året. Vi önskar att fler kunde leva och andas cirkulär konsumtion jämt. Genom att lämna in och handla second hand bidrar du till ett mer hållbart samhälle för både miljö och människa, säger Urban Bolin, insamlingschef på Myrorna.

En tumregel när du lämnar in kläder och inredning till Myrorna är att lämna in det du tror att någon annan kan ha glädje av. Här är hela checklistan.

Det tar Myrorna emot/inte emot

√ Fint, helt och rent.
√ Kläder och skor.
√ Böcker.
√ Glas och porslin.
√ Sport- och fritidsartiklar.

X Smutsigt eller trasigt.
X Farligt avfall.
X Päls från utrotningshotade djur.
X Knivar/vapen.
X Plastleksaker äldre än tio år (på grund av kemikalieregler som infördes 2007).

Se hela listan här.

Ämnen

Presskontakt

Åsa Blomberg

Åsa Blomberg

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef 0702276618

Myrorna - En av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar - Vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har stora produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Stensätravägen 3A
127 39 Skärholmen
Sweden