Gå direkt till innehåll
Myrorna öppnar 1 000 kvadratmeter butik i Linköping

Pressmeddelande -

Myrorna öppnar 1 000 kvadratmeter butik i Linköping

Den 26 oktober slår Myrorna upp portarna till sin andra butik i Linköping. På Bonnorpsgatan i Tornby, med Erikshjälpen och Busfrö vägg i vägg, öppnar här ett helt nytt område för alla som vill handla hållbart.

Tornby, Sveriges näst största handelsområde tätt efter Kungens Kurva i Stockholm, ligger precis vid E4:an och lockar miljontals besökare varje år. Här huserar butiksjättar som IKEA, Ica Maxi, Jysk, Plantagen och Bauhaus – och snart även Myrorna. Myrornas nya 1 000 kvadratmeter stora butik kommer fyllas med ett brett sortiment för hela familjen; från kläder, skor och textil till porslin, lampor och möbler.

Efterfrågan på second hand ökar
Att fler vill handla hållbart, vare sig det är av miljöskäl eller det ekonomiska läget, råder det inga tvivel om. Faktum är att second hand-marknaden växer tre gånger snabbare än den traditionella handeln enligt Svensk Handel.

– Vi ser i flera undersökningar att konsumenter vill erbjudas second hand där annan handel finns så det här ett väldigt attraktivt läge för oss, säger Caroline Andermatt, VD för Myrorna. Med vår nya butik i Tornby blir vi helt enkelt tillgängliga för fler och det är helt rätt i tiden.

Butiken i Linköpings city kommer finnas kvar
Myrornas butik på Platensgatan i centrala Linköping kommer finnas kvar till mångas glädje.

– Citybutiken fortsätter vara en typisk stadsbutik där man kan strosa in och botanisera bland kläder, skor och ett litet inredningssortiment medan butiken i Tornby blir betydligt större och mer av ett utflyktsmål, säger Carolina Svensson, butikschef på Myrorna i Linköping.

Smidigare för den som vill lämna in saker till Myrorna
I och med öppningen av butiken i Tornby kommer det även bli lättare för den som vill lämna in saker till Myrorna, eftersom inlämningen enkelt nås med bil.

– Vi vet att Linköpingsborna gärna vill skänka saker till oss men har saknat en smidig avlastningsplats vid citybutiken. I vår nya butik i Tornby ser vi fram emot att kunna ta emot både prylar och kläder men också mer skrymmande saker som möbler på ett enklare sätt, säger Carolina Svensson.

Myrornas nya butik i Tornby öppnar den 26 oktober kl. 10.00.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Myrorna

Myrorna ägs av Frälsningsarmén och allt ekonomiskt överskott från verksamheten går till Frälsningsarméns sociala arbete. Vi är en av Sveriges största butikskedjor inom ideell second hand och en betydande insamlingsaktör. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker.

Läs mer på myrorna.se.

Kontakter

Caroline Andermatt

Caroline Andermatt

Presskontakt VD 0736-88 69 70
Anna Östergren

Anna Östergren

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden