Gå direkt till innehåll
Elly Griffiths och Christoffer Carlsson på scenen Crimetime 2022. Foto: Nathalie Greppi
Elly Griffiths och Christoffer Carlsson på scenen Crimetime 2022. Foto: Nathalie Greppi

Pressmeddelande -

Second hand i första rummet när Myrorna inreder på Bokmässan 2023

Cirkulär konsumtion är högaktuellt och det återspeglas på Nordens största kulturevenemang Bokmässan i Göteborg, som pågår 28 september–1 oktober. Två av mässans scener, Crimetime och Mat- och Hantverksscenen, inreds i år helt och hållet av möbler och prylar från second hand-kedjan Myrorna. Den som hittar en ny favoritpryl kan glädja sig åt att all inredning också går att köpa.

– Bokmässan är alltid ett evenemang präglat av sin samtid, och just nu är hållbarhet ett oerhört viktigt område för alla oss som lever och verkar på vår planet. Därför känns det både meningsfullt och inspirerande att låta en aktör som Myrorna inreda två av våra scener i år – att verkligen låta second hand ta fysisk plats, säger Maria Rogstad Norberg, kommunikationschef på Bokmässan i Göteborg.

De scener som Myrorna inreder är Bokmässans största; Crimetime och Mat- och Hantverkscenen, som gästas av författare som bland andra Camilla Läckberg, Henrik Fexeus, Camilla Hamid och Elsa Billgren. Extra kul är att all inredning är till salu. Fortsatt second hand-glädje går att hitta i Myrornas två Göteborgsbutiker, Järntorget och Olskroken.

– Hela vårt ekonomiska överskott går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige, som hjälper människor i vårt land som lever i utsatthet. Så den som handlar hos Myrorna gör alltid en riktigt bra insats, både för miljön och sina medmänniskor. Och, kan jag tillägga, vi säljer också böcker! avslutar Åsa Blomberg, marknads- och kommunikationschef på Myrorna.

Normalt säljs det som lämnas in till Myrorna i deras webbshop eller fysiska butiker runt om i landet men på Bokmässan kommer scenernas inredning säljas direkt på plats och kunna hämtas efter mässans slut på söndagen.

Myrornas inredning på Bokmässan i Göteborg ser du på Mat- och Hantverkscenen och på Crimetime under perioden 28 september–1 oktober. Myrorna Järntorget och Myrorna Olskroken ligger också ett stenkast från mässan och håller öppet varje dag.

Om Bokmässan
Bokmässan i Göteborg är Nordens största kulturevenemang och pågår under 28 september – 1 oktober 2023 på Svenska Mässan. Vår vision är att skapa ilningar i själen genom att skapa den mest tankeväckande upplevelsen under året. Genom att främja läsning, bildning och litteraturens roll i samhället gör vi världen bättre. Årets teman är Judisk kultur, med kulturinstitutionen Judisk kultur i Sverige som hedersgäst, Staden samt Ljud. Bokmässan Play är idag en integrerad del av Bokmässan och erbjuder litterär streaming året runt. Läs mer om Bokmässan på www.bokmassan.se. 

För mer information, kontakta:
Åsa Blomberg, marknads- och kommunikationschef Myrorna, tel. 0702-27 66 18
Maria Rogstad Norberg, kommunikationschef Bokmässan i Göteborg, tel. 0722-119339

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Myrorna

Myrorna ägs av Frälsningsarmén och allt ekonomiskt överskott från verksamheten går till Frälsningsarméns sociala arbete. Vi är en av Sveriges största butikskedjor inom ideell second hand och en betydande insamlingsaktör. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker.

Läs mer på myrorna.se.

Kontakter

Caroline Andermatt

Caroline Andermatt

Presskontakt VD 0736-88 69 70
Anna Östergren

Anna Östergren

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna

Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden