Gå direkt till innehåll
Den 18 juni öppnar Myrorna en ny butik i centrala Uppsala.
Den 18 juni öppnar Myrorna en ny butik i centrala Uppsala.

Pressmeddelande -

Second hand med cityläge i Uppsala – Myrorna öppnar i ny lokal i centrum

Den 18 juni öppnar Myrorna en ny butik på Vaksalagatan 7, mitt i centrala Uppsala. Efter flera år på Kungsängsgatan flyttar second hand-kedjan nu till en mer central adress för att möta kundernas behov och göra second hand-shopping tillgängligt för fler. Med flytten stänger Myrornas gamla butik på Kungsängsgatan den 16 juni.

Svenskarna har gjort en helomvändning, från att vara lite tveksamma till second hand till att omfamna att handla cirkulärt. Svensk Handel räknar med att second hand-branschen kommer växa med 1,5 miljarder kronor per år, och i Myrornas butiker går försäljningen stadigt upp. Idag omsätter second hand-marknaden hela 20 miljarder om året, vilket är mer än någonsin och 75 % av svenskarna uppger att de har handlat second hand det senaste året.

– Vi ser verkligen fram emot att öppna dörrarna till vår nya butik i Uppsala. Det centrala läget ger oss en fantastisk möjlighet att välkomna både stammisar och nya kunder som är nyfikna på second hand. Vi vill inspirera ännu fler att handla hållbart och medmänskligt, säger Anna Östergren, marknads- och kommunikationschef på Myrorna.

Myrornas nya butik på Vaksalagatan kommer erbjuda kläder, skor och accessoarer samt ett mindre sortiment av prylar och inredning.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Myrorna

Myrorna ägs av Frälsningsarmén och allt ekonomiskt överskott från verksamheten går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi är en av Sveriges största och äldsta butikskedjor inom ideell second hand och en betydande insamlingsaktör. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet, ett 30-tal butiker och en webbshop i samarbete med Tradera.

Läs mer på myrorna.se.

Kontakter

Caroline Andermatt

Caroline Andermatt

Presskontakt VD 0736-88 69 70
Anna Östergren

Anna Östergren

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden