Gå direkt till innehåll
Britt-Marie Börjesson är ny styrelsemedlem i Myrornas styrelse

Pressmeddelande -

Britt-Marie Börjesson är ny styrelsemedlem i Myrornas styrelse

Britt-Marie Börjesson, grundare av svenska Body Shop, tar plats i Myrornas styrelse. Med sin gedigna erfarenhet inom hållbarhetsfokuserad detaljhandel stärker hon Myrornas hållbarhetsarbete i hela kedjan.

Myrornas nytillträdda styrelseledamot Britt-Marie Börjesson har över 40 års erfarenhet inom detaljhandel. 1979 tog hon den brittiska skönhetskedjan Body Shop till Sverige – som med produkter där etiskt medvetna källor och ingredienser med naturligt ursprung slog sig in på en marknad där syntetiska och kemiska produkter var standard. 2007 sålde hon kedjan, då med 55 butiker i Sverige.

– Mitt styrelseuppdrag hos Myrorna känns väldigt spännande och viktigt, i en värld där hållbarhet är allt. Jag har jobbat med miljöarbete sedan slutet av 80-talet och ser fram emot att bidra med mina erfarenheter, säger Britt-Marie Börjesson.

Förutom att driva ett 30-tal butiker och en webbshop där allt överskott från försäljningen går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige, jobbar Myrorna aktivt tillsammans med forskare, myndigheter, miljöorganisationer och andra second hand-aktörer för att vara med och påverka bransch och konsumenter till en snabbare omställning till cirkulär konsumtion. Bland annat kring aktuella frågor som avfallsdirektiv och producentansvar.

– Britt-Marie är en väldigt erfaren person när det kommer till hållbar retail, vilket har ett stort värde för oss i vår fortsatta utveckling, säger Caroline Andermatt, VD på Myrorna.

Ämnen

Kategorier


Om Myrorna

Myrorna ägs av Frälsningsarmén och allt ekonomiskt överskott från verksamheten går till Frälsningsarméns sociala arbete. Vi är en av Sveriges största butikskedjor inom ideell second hand och en betydande insamlingsaktör. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker.

Läs mer på myrorna.se.

Kontakter

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden