Gå direkt till innehåll
Myrorna Ropsten har nypremiär 26 mars.
Myrorna Ropsten har nypremiär 26 mars.

Pressmeddelande -

Myrornas största stockholmsbutik har fått ett lyft för att möta den ökade efterfrågan på second hand

Den 26 mars nyöppnar Myrorna Ropsten, Myrornas största butik i Stockholm. Efter en rejäl uppfräschning erbjuder man nu en mer inspirerande shoppingupplevelse för att göra second hand tillgängligt för fler och möta den ökade efterfrågan på hållbar handel.

– Myrorna Ropsten är en av våra mest uppskattade butiker och ett varuhus för alla målgrupper, säger Anna Östergren, marknads- och kommunikationschef på Myrorna. Genom vår uppfräschning bjuder vi nu in till en mer inspirerande butik för både inbitna second hand-shoppare och nya kunder.

Myrorna i Ropsten är ett klassiskt utflyktsmål för second hand-entusiaster i Stockholm. Butiken består av hela tre våningar med ett stort och varierat sortiment av second hand-kläder, skor, möbler, inredning och leksaker, nu i en mer inbjudande och modern butiksmiljö.

Myrornas satsning på att modernisera och förnya sin största butik i Stockholm är en del av en långsiktig strategi för att bidra till den cirkulära agendan och möta den ökade efterfrågan på second hand. Enligt Svensk Handel räknar man med att second hand-branschen kommer växa med 1,5 miljarder kronor per år och fler svenskar uppger att de börjat handla mer second hand.

– Vi fortsätter vidareutveckla våra befintliga butiker men vill också öppna fler de närmsta åren för att göra hållbar handel tillgängligt för så många som möjligt, säger Anna Östergren.
Ämnen

Kategorier


Om Myrorna

Myrorna ägs av Frälsningsarmén och allt ekonomiskt överskott från verksamheten går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi är en av Sveriges största och äldsta butikskedjor inom ideell second hand och en betydande insamlingsaktör. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet, ett 30-tal butiker och en webbshop i samarbete med Tradera.

Läs mer på myrorna.se.

Kontakter

Anna Östergren

Anna Östergren

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden