Gå direkt till innehåll
​Myrorna vill lära dig att handla second hand

Pressmeddelande -

​Myrorna vill lära dig att handla second hand

Nu kommer microkursen där du lär dig hitta begagnade nyheter och att kombinera garderoben med smarta second hand-plagg. Idag lanserar Myrorna kursen som via mail får dig att bli ett proffs på second hand.

I en ”vanlig” klädbutik med nytillverkade produkter hänger plaggen tydligt presenterade efter olika trender eller stilar. Ofta känner vi redan till dem på förhand genom reklam, bloggar och modereportage. Det är lättöverskådligt och vi kan lätt bläddra runt bland olika plagg i olika färgställningar och storlekar, och ändå inte missa något.

Inte konstigt att det kan kännas lätt panikartat att gå in i en second hand-butik – som ju har ett helt annat upplägg. Var ska jag börja? Hur ska jag bland alla dessa kläder hitta just mina fantastiska fynd?

- Jag förstår att man kan känna sig vilse i en second hand-butik. Med den här kursen vill vi ge fler kunskapen och modet att hitta eller komplettera sin stil med second hand, säger Emma Enebog, hållbarhetschef på Myrorna.

Kursen riktar sig både till nybörjaren som vill förstå hur det hela funkar och till den mer rutinerade second hand-konsumenten som vill bli inspirerad och få nya idéer. Kursen innehåller såväl stiltips som hands on-kunskaper om butiksupplägg och prissättning som fakta om kvalitet och olika material.

- Utöver de små, men ack så viktiga detaljerna; att du gör en insats för miljön och att pengarna går till social verksamhet, så kan du med lite träning både hitta bättre, snyggare och kvalitetsmässigt intressantare kläder på en second hand än i en ”vanlig” butik, säger Emma Enebog.

Om kursen

  • Gratis mailkurs som bygger på så kallad microlearning.
  • Innehåller lektioner i mailformat som landar direkt i inkorgen varje dag i 6 dagar. Varje lektion har en teoretisk och en praktisk del.
  • Kursen har utformats av Myrorna tillsammans med Anna Lidström, designer och stylist som driver företaget Another Studio samt bloggen och Instagram-kontot anotherblog.se
  • Anmälan via aktiveradingarderob.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


 

Om Myrorna

Myrornas uppdrag är att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Vi är Sveriges största butikskedja för second hand-varor och den största insamlingsaktören i vårt land. Vi har stora produktionsenheter på flera ställen i landet och 33 butiker, från Luleå i norr till Malmö i söder. Vi har ca 350 anställda och sysselsätter ungefär 600 personer i månbaden genom praktikplatser eller arbetsträning. Utöver det låter vi ca 500 personer varje år göra sin samhällstjänst hos oss.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna har de senaste fem åren haft ett överskott på över 200 miljoner som har gått till Frälsningsarméns sociala arbete.

Läs mer på myrorna.se.

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden