Gå direkt till innehåll
Myrorna startar microkurs; Så aktiverar du din garderob på 7 dagar!

Pressmeddelande -

Myrorna startar microkurs; Så aktiverar du din garderob på 7 dagar!

Händer det att du öppnar din garderob och inte hittar något att ta på dig, fast den är fylld till bredden? Har du känt frustration när du tittar in i garderoben? Nu följer Myrorna upp sin kartläggning över svenskarnas attityd till sina garderober med en mailkurs för alla som vill ha en välorganiserad garderob och hitta sin stil.

7av 10 svenskar använder bara hälften av kläderna i sin garderob, eller mindre. Det visade den undersökning som Myrorna tog fram i samband med klimatmötet i Paris förra året. Många plagg ligger bortglömda långt inne i mörka garderober – istället för att komma ut i ljuset, användas, och därmed bidra till både en bättre miljö och ett bättre samvete.

Nu lanserar Myrorna en microkurs med syftet att guida svenskarna i processen med att aktivera sina garderober. Målet är att deltagarna efter avslutad kurs ska ha välorganiserade garderober, anpassade efter sina behov.

– Kursen riktar sig till alla som är i behov av en garderobsrensning. Vi erbjuder ett enkelt och beprövat steg-för-steg-system i hur du smartast aktiverar din garderob. Dessutom bjuder vi på inspiration, stiltips och hand on-kunskaper om återanvändning och återvinning, säger Emma Enebog, hållbarhetsansvarig på Myrorna.

Kursen finns tillgänglig hela våren och sommaren. Anmälan på: www.aktiveradingarderob.se

Om kursen

  • Gratis mailkurs som bygger på så kallad microlearning.
  • Innehåller lektioner i mailformat som landar direkt i inkorgen varje dag i 7 dagar. Varje lektion har en teoretisk och en praktisk del.
  • Kursen har utformats av Myrorna tillsammans med Anna Lidström, designer och stylist som driver företaget Another Studio samt bloggen och Instagram-kontot anotherblog.se

Ur undersökningen

7 av 10 svenskar använder hälften av sin garderob – eller mindre
3 av 10 är missnöjda med sin garderob
6 av 10 rensar garderoben en gång om året eller mindre ofta
3 av 10 slänger kläder som de sorterat ut ur garderoben i soporna

Undersökningen gjordes via Cint SnabbaSvar.se under perioden 24-30 september 2015, och besvarades av 1031 svenskar. Respondenterna är representativa för den svenska befolkningen vad avser kön, ålder och region.

Ämnen

Kategorier


 

Om Myrorna

Myrornas uppdrag är att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Vi är Sveriges största butikskedja för second hand-varor och den största insamlingsaktören i vårt land. Vi har stora produktionsenheter på flera ställen i landet och 34 butiker, från Luleå i norr till Malmö i söder. Vi har ca 450 anställda och sysselsätter ungefär 2000 personer per år genom praktikplatser eller arbetsträning. Utöver det låter vi ca 500 personer varje år göra sin samhällstjänst hos oss.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna har de senaste fem åren haft ett överskott på över 200 miljoner som har gått till Frälsningsarméns sociala arbete.

Läs mer på myrorna.se.

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden