Gå direkt till innehåll

Nyhet -

​Hållbar lördag på Mall of Scandinavia

Myrorna och Prettypegs presenterar Pretty Hackathon, ett inredningsevent på Mall of Scandinavia den 21 oktober. Ett gäng handplockade influencers med fokus på design, inredning och möbelvård kommer under dagen att upcycla begagnade IKEA-möbler. Överskottet går till arbetet mot människohandel.

På lördag är hållbara möbler i fokus på Mall of Scandinavia, när second hand-kedjan Myrorna, tillsammans med Prettypegs och en kunnig skara kreatörer slår ett slag för upcycling och inredning. På plats kommer dagens inbjudna influencers att arbeta med varsin begagnad IKEA-möbel från Myrorna. Syftet är att visa hur små medel och en gnutta kreativitet kan ge möbler en personlig prägel och längre livslängd. De färdiga möblerna auktioneras i efterhand på prettypegs.com/prettyhackathon, och 50% av vinsten går direkt till Frälsningsarméns arbete mot människohandel.

Under eventet, som går under namnet Pretty Hackathon, kommer besökarna kunna pyssla hållbart och tävla om presentkort. Utmaningen är att designa egna möbler i miniatyrformat ur återvunnet material från Myrorna. Förutom det så kan man alltså följa arbetet med möblerna på nära håll och lära sig mer om hållbarhet och hållbar konsumtion.

Pretty Hackathons inbjudna influencers har gedigen kunskap vad gäller design, hållbarhet och möbelvård. Linda och Louise från Vintagefabriken jobbar i par på en möbel:

– Vi uppmuntrar alltid till att tänka hållbart och att återanvända. Både för att det är snällt mot miljön och för att gamla saker ofta skapar en unik stil. Dessutom triggas kreativiteten av att tänka om och tänka nytt. Kanske kan en gammal, bortglömd möbel bli som ny med lite färg och en tapetstuv?

Myrorna är Sveriges mest välkända kedja för second hand. Årligen görs miljontals hållbara val i butikerna runtom i landet. Ifjol såldes till exempel 2304 soffor och 2524 fåtöljer. Med Pretty Hackathon vill kedjan visa att hållbara möbelval också är det trendiga valet.

Pretty Hackathon pågår mellan 11 och 16.30 på Mall of Scandinavia utanför Ica och Hemköp.

Eventets handplockade influencers är:

Ida Hansson - @nordic_remake

Viktoria Holmgren - @baravickan

Malin Sylvan & Anna Mighetto - @mrsmighetto

Mimmi Staaf - @mimmistaaf

Madeleine Asplund Klingstedt - @asplundklingstedtinterior

Elin Andersson - @elinochalva

Ellinor Halling - @ellinor_halling_design

Alva Fierro - @alvafierro

Linda Hansson & Louise Lemming - @vintagefabriken

Pernilla Jansson - @pernillasinterior

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Caroline Andermatt

Caroline Andermatt

Presskontakt VD 0736-88 69 70
Anna Östergren

Anna Östergren

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden