Gå direkt till innehåll
​Myrorna och Prettypegs i samarbete med kreativa designers för att få svenskarna att återanvända mer.

Pressmeddelande -

​Myrorna och Prettypegs i samarbete med kreativa designers för att få svenskarna att återanvända mer.

Myrorna och Prettygpegs bjöd in fyra kreativa designers till ”Designers hands on second hand” med uppdraget att på tre timmar göra om en sliten möbel till ett designobjekt. Möblerna säljs på nätauktion från den 1 februari och pengarna går till Myrorna.

Fyra designers fick varsin utvald möbel att göra om. Byggvaruhuset Fredells sponsrade med verktyg och material och inom ramen av tre timmar fick de sedan arbeta med sin möbel, och resultatet kommer säljas genom auktion.

Projektet ”Designers hands on second hand” ska inspirera fler till att återanvända möbler istället för att köpa nytt. Samtidigt visar det på hur enkelt det kan vara att få ett personligt och unikt designat hem.

- Ett av våra uppdrag är att få fler svenskar att återanvända mer, och vår förhoppning är att ”Designer hands on second hand” kan inspirera! Berättar Nina Adler, kommunikatör på Myrorna. Det är avgörande för vår livsstil att vi svenskar börjar se på våra möbler som möjligheter istället för förbrukningsvaror.

Prettypegs affärsidé handlar om att ge möjligheten att ge möbler ett personligt och unikt uttryck med nya designade möbelben. Att uppgradera second hand-möbler med specialdesignade ben är ett naturligt led i deras verksamhet.

- Att tillsammans med några kreativa designers i ”designers hands on second hand” skapa potential i secondhand-möbler har varit ett fantastiskt sätt att lyfta det positiva med återanvändning! Vi ser fram emot auktionen och tycker det känns jättebra att kunna göra detta med Myrorna och få vara med att bidra till den sociala verksamheten, säger Jana Cagin, grundare till Prettypegs.

De designers som medverkade är - Madeleine som bloggar för Residence Magazine med bloggen Asplund Klingstedt Interior, Pernilla Jansson som bloggar för Plaza Interiör, Anna Sylvan från Mrs Mighetto samt Ida Hansson från Nordic Remake.

Pengarna från auktionen går till Myrorna vars överskott går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Det kan bland annat innebära en tryggare uppväxt för barn som har det svårt, en matkasse till en barnfamilj som har en tuff månad eller att en person som utsatts för trafficking får skyddat boende.

Auktionen sker på Prettypegs hemsida: www.prettypegs.com/designerhandsonsecondhand

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


 

Om Myrorna

Myrornas uppdrag är att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Vi är Sveriges största butikskedja för second hand-varor och den största insamlingsaktören i vårt land. Vi har stora produktionsenheter på flera ställen i landet och 33 butiker, från Luleå i norr till Malmö i söder. Vi har ca 370 anställda och sysselsätter ungefär 2000 personer per år genom praktikplatser eller arbetsträning. Utöver det låter vi ca 500 personer varje år göra sin samhällstjänst hos oss.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna har de senaste fem åren haft ett överskott på över 200 miljoner som har gått till Frälsningsarméns sociala arbete.

Läs mer på myrorna.se.

Kontakter

Caroline Andermatt

Caroline Andermatt

Presskontakt VD 0736-88 69 70
Anna Östergren

Anna Östergren

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden