Gå direkt till innehåll
Myrorna hämtar prylar och kläder gratis i utvalda städer i Sverige.
Myrorna hämtar prylar och kläder gratis i utvalda städer i Sverige.

Pressmeddelande -

Myrorna lanserar gratis hämtningstjänst

Nu gör second hand-kedjan Myrorna det ännu enklare att bidra till ökad återanvändning genom att erbjuda hämtning hos privatpersoner.

Enligt Naturskyddsföreningen köper vi i genomsnitt 14 kilo nya kläder och textilier per person om året i Sverige, vilket motsvarar ungefär 50 plagg. Mycket av det som köps används inte ens och nästan 9 kilo textil slängs i hushållssoporna och förbränns, trots att mer än hälften av dessa är i ett bra skick och skulle kunna användas längre.

Myrorna, en av Sveriges största second hand-aktörer, har i över 125 år har gett nytt liv till kläder och saker. Nu lanserar de en hämtningstjänst under namnet Myrornabilen.

– Hela vårt sortiment består av det människor lämnar in till oss. Genom Myrornabilen gör vi det nu ännu enklare för människor att bidra till ökad återanvändning för att minska vårt klimatavtryck, säger Anna Östergren, marknads- och kommunikationschef på Myrorna. När man lämnar sina saker till oss bidrar man dessutom till stöd och hjälp för personer som lever i utsatthet, eftersom överskottet från vår försäljning går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige.

Privatpersoner kan kostnadsfritt boka en upphämtning av Myrornabilen på sin hemadress på satta datum i utvalda städer under året. Myrornabilen kan även bokas till bostadsrättföreningars städdagar eller för hämtning av en större mängd saker, till exempel vid en flytt eller förrådsrensning.

– Med Myrornabilen har vi nu möjlighet att nå fler, och på så sätt driva den cirkulära agendan framåt, säger Anna Östergren.

Myrornabilen kan bokas på myrorna.se/myrornabilen

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Myrorna

Myrorna ägs av Frälsningsarmén och allt ekonomiskt överskott från verksamheten går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi är en av Sveriges största och äldsta butikskedjor inom ideell second hand och en betydande insamlingsaktör. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet, ett 30-tal butiker och en webbshop i samarbete med Tradera.

Läs mer på myrorna.se.

Kontakter

Caroline Andermatt

Caroline Andermatt

Presskontakt VD 0736-88 69 70
Anna Östergren

Anna Östergren

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden