Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Myrorna vill ha påsk 52 veckor om året

Påsken är Myrornas högkonjunktur. Det är då svenskarna skänker mest kläder, prylar och möbler till Myrorna. Ungefär 50 procent mer samlas normalt in veckan efter påsk i jämförelse med veckan före.

– Vi skulle vilja ha påsk 52 veckor om året! Det är en fantastisk tid för Myrorna. Eftersom hela vår vinst går till Frälsningsarméns sociala arbete betyder påsken också mycket för de som har det svårt i vårt samhälle, säger Myrornas produktionschef Urban Bolin.

Nu står 40 lastbilar startklara för att ta hand om allt det som rensats ut från hemmen under påsken. Det kommer att vara hektiskt den närmaste tiden då allt ska sorteras och sedan säljas i Myrornas 33 butiker.

Myrorna hämtar på plats
Idag kan alla lämna sina gåvor i Myrornas butiker, i insamlingsbehållare och på återvinningscentraler.

– Tillgängligheten är viktig för oss och därför utökar vi nu antalet platser där människor kan lämna sina gamla kläder och andra prylar. Men det bästa är att vem som helst kan ringa till oss så kommer vi och hämtar på de orter där vi finns, säger Urban Bolin.
Det betyder att alla som rensat ordentligt och har stora saker eller en betydande mängd porslin, prydnadsföremål eller andra prylar kan ringa efter en av Myrornas lastbilar.

Slöseri om kläder hamnar på tippen
Varje år samlar Myrorna in cirka 8 000 ton kläder. Men på sopberget hamnar uppskattningsvis 70 000 ton, varav hälften förmodligen skulle kunna återanvändas.

– Det är kläder och textilier som vi vill ta hand om. Miljömässigt är det ett slöseri att kläderna hamnar på soptippen i stället för att de skänks till oss och på så sätt kan återanvändas om och om igen, säger Urban Bolin.


För mer information, kontakta:
Urban Bolin, Produktionschef, 0736-88 69 40, urban.bolin@myrorna.se
Emma Enebog, Hållbarhetschef, 0736-88 69 75, emma.enebog@myrorna.se 

För pressbilder, kontakta:
Lotta Kökeritz, Kommunikationschef, 0736-88 69 74, lotta.kokeritz@myrorna.se.




Ämnen

Kategorier


Kort om Myrorna:
Myrornas vinst går oavkortat till Frälsningsarméns sociala arbete för utsatta. De kan exempelvis gå till behandlingshem för missbrukare, stödboenden för ungdomar med trassliga hemförhållanden, skyddade boenden för trafficking offer eller kolloplatser för ensamstående föräldrar med barn. Läs mer om Myrornas verksamhet på myrorna.se, eller ring oss på 08-563 169 37. 

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden