Pressmeddelande -
Myrorna samlar in mode på Indiska
Myrorna samarbetar med butikskedjan Indiska för att öka omställningen till cirkulär konsumtion. Indiskas butiker tar nu emot kläder, skor och accessoarer som är i så fint skick att de går att återanvända.
Myrorna samarbetar redan med hela Varnergruppen, KappAhl, Lindex och Hemtex när det kommer till insamling. Nu ställer sig Indiska i raden av butiker som bidrar till en mer hållbar konsumtion. Från och med januari 2022 tar deras 48 butiker runtom i landet emot kläder, hemtextilier, accessoarer och skor i fint skick som kan säljas i Myrornas butiker.
"Vi tror på att förenkla processen för våra kunder att låta deras gamla favoritplagg få en ny ägare – och vill tillsammans med Myrorna driva en positiv omställning i samhället. Det mest hållbara plagget är det som får leva länge" säger Indiskas vd Karin Lindahl.
Allt fler konsumenter är måna om att handla hållbart. Myrornas konsumentundersökning från hösten 2021 visar att en majoritet av svenskarna, 75 procent, menar att vi måste köpa mer second hand-kläder och prylar för att kunna ändra på klimatkrisen. I Indiskas kundundersökning efterfrågar deras kunder mer cirkulärt arbete med fokus på second hand.
"Genom vårt samarbete kan vi öka omställningen till cirkulär konsumtion. Insamlingen till Myrorna är, tack vare Indiska, nu ännu mer lättåtkomligt för många och vi hoppas och tror att fler kommer bidra till med sina fina kläder och accessoarer så de kan få älskas av någon annan" säger Urban Bolin, insamlingschef på Myrorna.
Myrornas överskott av försäljningen går som alltid till Frälsningsarméns sociala arbete. Pengarna används till exempel till behandlingshem för missbrukare, skyddade boenden för kvinnor utsatta för trafficking eller sommarkollo för barn. De kan också gå till frukost, värme, dusch och rena kläder till en person som lever i hemlöshet.
Ämnen
Om Myrorna
Myrornas uppdrag är att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Vi är en av Sveriges största butikskedjor inom second hand-varor och den största insamlingsaktören i vårt land. Vi har stora produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker. Vi har cirka 350 anställda och sysselsätter ungefär 2500 personer per år genom praktikplatser eller arbetsträning.
Läs mer på myrorna.se.