Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Myrorna lanserar Dubbelklappen

Delad glädje är dubbel glädje, brukar det heta. Nu lanserar Myrorna en välgörenhetsjulklapp som ger uttrycket rättvisa. Dubbelklappen är en färdiginslagen gåva med hemligt innehåll. Klappat och klart för julklappsspelet – eller till den där släktingen som redan har allt.

Myrorna är Sveriges största och mest välkända butikskedja för second hand med butiker över hela landet. Att kunderna söker sig till Myrorna för att hitta hållbara klappar, är inget ovanligt:

– Många vill göra gott i juletider. Vi ger i och för sig människor möjligheten att göra gott året om, men med Dubbelklappen hoppas vi att ännu fler väljer en hållbar gåva att lägga under granen, säger Caisa Ingemarsdotter, försäljningschef på Myrorna.

Innehållet i Dubbelklappen är hemligt och varje klapp är unik. Ett paket kan innehålla allt från ljusstakar, skålar, glas och vaser, till pocketböcker, spel och prylar. Klapparna är handplockade och inslagna av Myrornas personal. Försäljningschef Caisa Ingemarsdotter är övertygad om att Dubbelklappen lär bli populär bland tävlingssugna julfirare:

– Vi vill slå ett slag för Julklappsspelet, som verkligen blivit populärt senaste åren och som helt klart gör att fler konsumerar mindre kring jul. Fokus flyttas ju från prylarna, till det sociala umgänget. En färdiginslagen, hemlig klapp som dessutom ger dubbel julglädje kan ju inte bli annat än bli en succé på spelbordet!

Apropå den dubbla glädjen. Överskottet från försäljningen går till Frälsningsarméns sociala arbete. Pengarna används till exempel till behandlingshem för missbrukare, skyddade boenden för kvinnor utsatta för trafficking, sommarkollo för barn eller frukost, värme, dusch och rena kläder till en hemlös.

– Handelsinstitutet räknar med att julhandeln ska omsätta 78,5 miljarder kronor i år. Om några fler av de kronorna spenderas hållbart och medmänskligt tack vare vår Dubbelklapp skulle jag blir väldigt glad. Vi har ju faktiskt gjort det väldigt enkelt att handla julklappar med gott samvete i år, avslutar Caisa Ingemarsdotter.

Dubbelklappen säljs i Myrornas butiker runtom i landet, för 50 kronor styck och finns i butik med start vecka 48.

Ämnen

Kategorier


 

Om Myrorna

Myrornas uppdrag är att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Vi är Sveriges största butikskedja för second hand-varor och den största insamlingsaktören i vårt land. Vi har stora produktionsenheter på flera ställen i landet och 33 butiker, från Luleå i norr till Malmö i söder. Vi har ca 370 anställda och sysselsätter ungefär 2500 personer per år genom praktikplatser eller arbetsträning. Utöver det låter vi ca 500 personer varje år göra sin samhällstjänst hos oss.

Läs mer på myrorna.se.

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden