Pressmeddelande -
Karin Bohlin och Myrorna delar med sig av recept på en riktigt god jul
Lagom till julhandeln har matkreatören Karin Bohlin tillsammans med Myrorna tagit fram recept på juliga klappar att laga själv hemma i köket och ge bort i en fin pryl från Myrornas butiker. Att ge bort något från Myrorna har minimal påverkan på miljön och överskottet går till välgörenhet. En riktigt god jul helt enkelt!
– En hemlagad julklapp är som koncentrerad omtanke. Att ge bort nykokad kola i en second hand-fyndad vacker burk eller kryddig must i en vacker äldre karaff visar att man lagt ner både tid och tanke. Det blir en hållbar och kärleksfull julklapp som värnar om både medmänniskor som lever i utsatthet och vårt klimat, säger Åsa Blomberg, marknads- och kommunikationschef på Myrorna.
Varje köp hos Myrorna gör gott på flera sätt. Överskottet från Myrornas försäljning går till Frälsningsarméns sociala arbete. I jultider är det bland annat julbord, en kasse julmat, firande och klappar till barnen för människor som har det svårt. Det kan vara barnfamiljer, hemlösa och inte minst äldre som lever ensamma och behöver gemenskap.
– Både Myrorna och jag har länge jobbat för att inspirera svenskarna till en mer hållbar livsstil. Tillsammans vill vi uppmuntra fler att ge bort en god jul – med omtanke på flera sätt, säger Karin Bohlin.
Recepten finns att inspireras av och ta med hem från Myrornas butiker från och med 22 oktober.
Ämnen
Om Myrorna
Myrornas uppdrag är att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Vi är Sveriges viktigaste butikskedja för second hand-varor och en av de största insamlingsaktörerna i vårt land. Vi har stora produktionsenheter på flera ställen i landet och 33 butiker. Vi har ca 450-talet anställda och sysselsätter ungefär 2500 personer per år genom praktikplatser eller arbetsträning.
Läs mer på myrorna.se.