Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

INDISKA startar klädinsamling i samarbete med Myrorna

Genom att erbjuda sina kunder att lämna textilier i butik hoppas INDISKA i samarbete med Myrorna att kunna bidra till ökad återanvändning av textilier samtidigt som man bidrar till att hjälpa människor i behov av stöd och hjälp.

Svenska konsumenter slänger cirka 70 000 ton textilier i hushållssoporna varje år och detta är i stor utsträckning textilier som mycket väl skulle kunna användas fler gånger. Som en del i INDISKAs hållbarhetsarbete We fight for change, vill företaget nu erbjuda sina kunder att lämna in textilier, som därefter tas om hand av Myrorna och säljs till förmån för socialt arbete i Sverige. Insamlingen kommer inledningsvis att ske i totalt 40 butiker.

Vi är glada över samarbetet med Myrorna och att vi nu tillsammans med våra kunder kan bidra till en ökad återanvändning av textilier, säger Sofie Gunolf, VD på INDISKA.

Det här är ett spännande samarbete som kommer att resultera i att fler personer ger gåvor till Myrorna eftersom det blir lättare att skänka använda plagg och textilier, säger Caroline Andermatt, VD på Myrorna.

Mer information om samarbetet och vilka butiker som tar emot textilier finns på indiska.se/myrorna.

Om Myrorna
Myrornas uppdrag är att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Myrorna är Sveriges största butikskedja för second hand-varor och den största insamlingsaktören i vårt land. 2014 samlade Myrorna in 8000 ton textilier, över 4500 ton med saker och ca 9 lastbilar per dag med möbler. Hela Myrornas överskott går till socialt arbete i Sverige .

För ytterligare information:
Fredrik Henriksson, PR- och Kommunikationsansvarig, INDISKA, 072-737 58 00, fredrik.henriksson@indiska.se
Lotta Kökeritz, Varumärkes- och Kommunikationschef på Myrorna, 0736-88 69 74, lotta.kokeritz@myrorna.se

Ämnen

Kategorier


 

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden