Gå direkt till innehåll
​En god jul i retur

Pressmeddelande -

​En god jul i retur

Nu gör Myrorna gemensam sak med Skandia fastigheter i en julkampanj som uppmärksammar insamling av kläder. På Frölunda torg kan besökarna skänka kläderna, skorna och accessoarerna de inte använder till Myrorna – mitt i julruschen. Samtidigt får besökarna veta vad deras kläder kan göra för nytta för andra människor. Kampanjen ”En god jul i retur” pågår från den 12 december till julafton.

Flera undersökningar visar på att fler skulle skänka sina kläder till ideell secondhand om det var mer tillgängligt. Genom att synas och uppmärksamma insamling på centrala platser hoppas Myrorna att öka medvetenheten kring vad man ska göra av textilen.

  • -Att på det här sättet skapa intresse och uppmärksamhet kring insamling är en viktig del i vårt mål att fördubbla insamlingen av textil till år 2018, säger Emma Enebog, Hållbarhetschef på Myrorna.

Kampanjen på Frölunda Torg är det första av fler möjliga samarbeten med Skandia Fastigheter. För att kunna öka tillgängligheten för konsumenten ser Myrorna en stor potential i samarbete med stora fastighetsägare som Skandia fastigheter, som själva kan utöka sin service med hjälp av Myrorna.

Skandia Fastigheter äger, förvaltar och utvecklar tretton köpcentrum i Sverige, varav Frölunda Torg är det största.

  • -När vi fick möjligheten att göra detta tillsammans med Myrorna utgick vi ifrån vårt sammanhang, som ju handlar om shopping och service, säger David Schongin, Centrumchef för Frölunda Torg. Samarbetet handlar om återanvändning för en hållbar konsumtion. Vi skapar nu en aktivitet som gör det möjligt för våra besökare att ge något tillbaka till de som verkligen behöver.

Ämnen

Kategorier


 

Om Myrorna

Myrornas uppdrag är att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Vi är Sveriges största butikskedja för second hand-varor och den största insamlingsaktören i vårt land. Vi har stora produktionsenheter på flera ställen i landet och 34 butiker, från Luleå i norr till Malmö i söder. Vi har ca 450 anställda och sysselsätter ungefär 2000 personer per år genom praktikplatser eller arbetsträning. Utöver det låter vi ca 500 personer varje år göra sin samhällstjänst hos oss.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna har de senaste fem åren haft ett överskott på över 200 miljoner som har gått till Frälsningsarméns sociala arbete.

Läs mer på myrorna.se.

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden