Gå direkt till innehåll
Årets julklappstips från Myrorna

Pressmeddelande -

Årets julklappstips från Myrorna

Genom att handla årets julklapp hos Myrorna bidrar du till en gladare jul för flera. Därför har Myrorna vaskat fram julens guldkorn ur butikernas sortiment och även listat årets bästa julklappstips.

– Julen är en speciell högtid där vi ser fram emot att dela julklappar och att umgås med släkt och vänner. Men många i samhället är utanför en sådan gemenskap. Genom att handla din julklapp hos oss ser du också till att det går pengar till Frälsningsarméns sociala verksamhet, som är särskilt viktig vid stora helger som jul och nyår, säger Lotta Kökeritz, kommunikationschef på Myrorna.

Hela idén med Myrornas verksamhet är sedan starten för drygt 100 år sedan att hjälpa människor som har det svårt – både genom överskottet från försäljningen av återanvända saker och genom att erbjuda praktikplatser och arbetsträning.

– Eftersom vårt sortiment är de saker som människor skänkt är utbudet olika i varje butik. Det gör att du alltid kan hitta unika och väldigt prisvärda saker. Dessutom gör du nytta för miljön genom att sakerna återanvänds, säger Lotta Kökeritz.

Här är Myrornas julklappstips 2012:

• Böcker för alla smaker
• Hörlurar i olika modeller
• Kuvertväska till nyårsklänningen
• En varm och härlig tröja för kalla vinterdagar
• Lego
• Ett presentkort på Myrorna

I butikerna finns också särskild märkning för de guldkorn de enskilda butikerna vaskat fram som tips i julhandeln.

Överskottet från Myrornas försäljning går till Frälsningsarméns sociala verksamheter runt om i landet för att stötta människor som har det svårt.

Några exempel på vart pengarna går är:

• Vårsol, Jönköping - ett familjecenter för familjer med sociala behov
• Sundsgården, Ekerö – ett skol- och behandlingshem för socialt utsatta tonårspojkar
• Skyddade boenden för utsatta kvinnor och deras barn, med särskilda boenden för kvinnor som utsatts för människohandel
• Frälsningsarméns öppna sociala arbete på ca 35 platser runt om i Sverige. Där finns akut ekonomisk hjälp, gemenskapscenter, utdelning av mat, ekonomisk rådgivning och stödsamtal för personer i behov av hjälp och stöd.


För mer information, vänligen kontakta:
Lotta Kökeritz, Kommunikationschef Myrorna, 0736-88 69 74, lotta.kokeritz@myrorna.se. 

Ämnen

Kategorier


 

Kort om Myrorna

Myrornas affärsidé är att skapa ett ekonomiskt överskott till Frälsningsarméns sociala arbete genom att samla in och sälja gåvor från privatpersoner och företag. Två andra viktiga mål är att erbjuda arbetsträning för personer som står utanför arbetsmarknaden och att minska resursåtgången i samhället genom aktiva återanvändningsinsatser.

Läs mer på www.myrorna.se

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden