Gå direkt till innehåll
Unikt släpp av bröllopsklänningar second hand

Pressmeddelande -

Unikt släpp av bröllopsklänningar second hand

På Alla Hjärtans dag den 14 februari vill också Myrorna fira kärleken ­– i hållbarhetens tecken. Då släpps nämligen ett trettiotal unika, handplockade bröllopsklänningar till andrahandsförsäljning i deras butik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Den som köper en brudklänning gör dessutom något behjärtansvärt på flera sätt då hela Myrornas ekonomiska överskott till Frälsningsarmén sociala arbete i Sverige.

Kärlek och hållbarhet vandrar ofta hand i hand och lagom till Alla Hjärtans dag manifesteras detta lite extra i en av Myrorna välbesökta second hand-butiker i Stockholm. På den stora insamlingen i Tungelsta har ett trettiotal inlämnade bröllopsklänningar handplockats för att släppas till försäljning i butiken på Mäster Samuelsgatan 49. Butiken har normalt inget bröllopssortiment men förhoppningen är att kunna locka många kunder som går i giftastankar­, och samtidigt påminna om att det går att hitta helt fantastiska bröllopskläder second hand.

– Det är verkliga otroliga kreationer vi har fått in. Alla sticker ut på sitt sätt, men vänder sig till helt olika typer av kunder. Här finns allt från minimalistiska varianter för det enkla strandbröllopet till överdådiga klänningar som andas riktigt sagobröllop, säger Helen Toftling, sortimentansvarig på Myrorna.

Klänningarna som valts ut är från olika mode-eror och tidsepoker, somliga tros vara uppåt 100 år gamla. Och även om några är av modernare slag i kritvita nyanser, har de flesta en eftertraktad känsla av vintage. Genomgående för samtliga plagg är ett imponerande handarbete och kvalitet.

– Det är lager på lager av tyll, knappar och en detaljrikedom som man ytterst sällan ser, än mindre har råd med idag. Materialen och sömnaden är verkligen häpnadsväckande, vissa av klänningarna väger åtskilliga kilon. Normalt hade väldigt få haft budget för det, fortsätter Helene Toftling.

Eftersom de unika klänningarna säljs hos just Myrorna gör de också nytta bortom bröllopen – allt ekonomiskt överskott går till Frälsningsarmén sociala arbete i Sverige. ­­­­Så det är en win-win, där kunden också får en klänning med historia på köpet.

– Många av klänningarna är dessutom justerbara, det vill säga sydda med sömsmån för att kunna läggas ut. Somliga kan med några enkla ingrepp gå från en storlek 34 till storlek 42, säger Helen Toftling.

De handplockade bröllopsklänningarna släpps till försäljning i Myrornas butik på Mäster Samuelsgatan 49, tisdag den 14 februari klockan 11.00. Utöver klänningar kommer det även att finnas ett utbud av bröllopsattiraljer såsom slöjor, skor och kavajer liksom en del kostymer och frackar för aspirerade brudgummar.


Ämnen

Kategorier


Om Myrorna

Myrorna ägs av Frälsningsarmén och allt ekonomiskt överskott från verksamheten går till Frälsningsarméns sociala arbete. Vi är en av Sveriges största butikskedjor inom ideell second hand-varor och en betydande insamlingsaktör. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker.

Läs mer på myrorna.se.

Kontakter

Caroline Andermatt

Caroline Andermatt

Presskontakt VD 0736-88 69 70
Anna Östergren

Anna Östergren

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden