Gå direkt till innehåll
Rekord för Myrornas bokförsäljning – igen!

Pressmeddelande -

Rekord för Myrornas bokförsäljning – igen!

Myrornas försäljning av böcker ökar med 21 procent i mars 2014 jämfört med samma period förra året. I antal böcker är det 15 000 fler böcker under denna månad jämfört med mars 2013.

Myrorna säljer böcker inom alla områden och allra bäst går facklitteratur.  Enligt Myrornas försäljningschef Paulina Hellebuyck är böcker en vara som konsumeras snabbt, och därför finns många nya titlar i Myrornas butiker nästan samtidigt som de kommer ut i bokhandeln.

Myrornas bokförsäljning har gång på gång slagit rekord de senaste tre åren. 2013 sålde Myrorna böcker för över 14,5 miljoner kronor.

–  Folk gillar att köpa böcker i våra butiker. Vi är betydligt billigare än den traditionella bokhandeln och det finns alltid goda chanser att göra riktiga fynd, säger Paulina Hellebuyck.

Myrornas resultat för 2013 uppgår till 51 Mkr. Huvuddelen av Myrornas vinst går till Frälsningsarméns sociala arbete för människor i behov av stöd och hjälp i Sverige. De pengar Myrorna återinvesterar i sin verksamhet ska alltid främja ökad återanvändning, och därmed minska belastningen på miljön, samt bidra till att den arbetsträning som Myrorna erbjuder håller en hög kvalitet.


Ämnen

Kategorier


 

Kort om Myrorna

Myrornas affärsidé är att skapa ett ekonomiskt överskott till Frälsningsarméns sociala arbete genom att samla in och sälja gåvor från privatpersoner och företag. Två andra viktiga mål är att erbjuda arbetsträning för personer som står utanför arbetsmarknaden och att minska resursåtgången i samhället genom aktiva återanvändningsinsatser.

Läs mer på www.myrorna.se

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden