Gå direkt till innehåll
Premiär för Myrornas nya inredningstjänst för företag

Pressmeddelande -

Premiär för Myrornas nya inredningstjänst för företag

Majoriteten av alla företag arbetar med hållbarhetsfrågor men få inreder med second hand. I många fall på grund av att det kan vara tidskrävande och upplevas svårt att hitta rätt och hålla ihop en större inredning. Nu blir det lättare. Idag lanserar Myrorna en ny inredningstjänst som hjälper stora och små företag att gå från snack till verkstad.

– Vår inredningstjänst ligger helt i tiden och bidrar i allra högsta grad till en nödvändig cirkulär konsumtion. Vi får in 13 ton inredning till Myrorna varje dag, som bara väntar på att pryda en ny plats! Genom att inreda second hand och sedan lämna det vidare för återanvändning, kan vi tillsammans verka för en mer hållbar konsumtion som respekterar klimatet, säger Åsa Blomberg, marknads- och kommunikationschef på Myrorna.

Genom att anlita Myrorna kan visningslägenheten, kontoret eller konferensrummet få nytt liv på ett hållbart sätt. Företaget som vill bidra till att cirkulera möbler och inredningsprylar kan dessutom höra av sig till Myrorna för värdering och upphämtning. På så vis får Myrorna bra resurser som kommer till användning hos andra företag.

55 procent av de svenska små och medelstora företagen arbetar med hållbarhetsfrågor ur ett miljömässigt, socialt och etiskt perspektiv, enligt Tillväxtverket. Med Myrornas inredningstjänst vill man hjälpa företagen att implementera hållbarhetsarbetet ytterligare.
– Det har aldrig varit lättare att agera hållbart som företag utan att tumma på varken kvalitet eller stil i sin inredning. Vi skapar fina, unika och fräscha lokaler för ändamålet, allt ifrån mood board till leverans av inredning och, om uppdragsgivaren vill, hjälp med val av golv och väggar, säger inredaren och kreatören Sanna Evers.

Infurn Contract är en av Skandinaviens främsta leverantörer av designmöbler till den offentliga miljön. De har redan visat intresse för att skänka de möbler som de inte längre använder till Myrorna.
– Vi glädjer oss åt att vi kan vara med och bidra till ett mer hållbart och cirkulärt samhälle genom att donera våra provmöbler till Myrorna som i sin tur kan sälja dem vidare i sina butiker eller genom deras nystartade inredningstjänst. Win win för alla, säger Christian Zettergren, VD för Infurn Contract.

Under hösten 2021 fick Myrorna i uppdrag av fastighetsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget i Ludvika att inreda en nyrenoverad fyrarummare på 115 kvadratmeter (se bifogade bilder). Under två och en halv månad samlade Sanna Evers in möter, tyger och föremål. Prislappen för inredningen landade på 20 000 kronor. Sedan Myrorna presenterade lägenheten har flertalet privatpersoner och företag hört av sig och hyllat initiativet. Intresset har medfört att Myrorna också planerar för att erbjuda tjänsten till privatpersoner.
– Samarbetet var över förväntan. Det speglar vårt viktiga hållbarhetsarbete och låt oss hoppas att fler fastighetsbolag hoppar på detta. Hållbart, ekonomiskt och personligt, säger Johanna Carlsson, uthyrare på Samhällsbyggnadsbolaget.

Huvudbilden är från när Sanna Evers inredde ett lunchrum år 2018, då under Myrornas tidigare projekt "Myrorna Upgrade".

Ämnen


 

Om Myrorna

Myrornas uppdrag är att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Vi är en av Sveriges största butikskedjor inom second hand-varor och den största insamlingsaktören i vårt land. Vi har stora produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker. Vi har cirka 350 anställda och sysselsätter ungefär 2500 personer per år genom praktikplatser eller arbetsträning. 

Läs mer på myrorna.se.

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden