Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Myrornas nya vd kommer från Ica!

Den 2 maj 2011 tillträder Caroline Andermatt som ny vd för Myrorna. Caroline är 46 år och kommer från ICA där hon har lång ledarerfarenhet från olika funktioner.

Närmast har Caroline varit chef för koncernadministrationen. Innan dess har hon bland annat varit vd för Etos AB samt reklamchef med uppdrag att bygga upp ICAs egen reklambyråverksamhet och därefter varumärkeschef. Caroline sitter även i styrelsen för ICA Kvantum Värtan.

"Caroline Andermatt har ett uttalat engagemang för miljö och återanvändning i samhället samt känner varmt för Myrornas sociala arbete, säger Hans Wretling, styrelseordförande i Myrorna". 

För ytterligare information kontakta:

Hans Wretling, Myrornas styrelseordförande, på telefon 070-569 72 11.

Ämnen


Kort om Myrorna

Myrorna är Sveriges äldsta och största butikskedja för försäljning av secondhandkläder, möbler, böcker, husgeråd och prydnadssaker i 32 butiker runt om i landet till förmån för miljö och människa. Butiksvarorna består av gåvor från allmänhet och näringsliv. Myrorna, som ingår i Frälsningsarmén, har cirka 350 anställda, samt ett 600‐tal personer sysselsatta i olika former av arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Överskottet från Myrornas verksamhet går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Två andra viktiga mål är att erbjuda arbetsträning för personer som står utanför arbetsmarknaden och att minska resursåtgången i samhället genom aktiva återanvändningsinsatser.

Läs mer på www.myrorna.se

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden