Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Myrorna storsatsar i Sundsvall och får miljöpris

Nu slår Myrorna upp portarna till sin nya butik i Birsta. Nyöppningen innebär större lokaler, ökat utbud och generösa öppettider för både butiken och gåvomottagningen. I samband med butiksöppningen uppmärksammas Myrorna av organisationen Reko för sitt arbete med hållbar konsumtion.

Den 24 april är det premiäröppning för Myrornas nya butik i Birsta. Myrorna flyttar till nya, större lokaler på bästa läge mitt emot IKEA. På premiärdagen erbjuds kunderna extra bra priser på damklänningar och herrskjortor, och alla som handlar för mer än 300 kronor får ett presentkort på 50 kr.

– Intresset för att handla second hand fortsätter att öka, och vi är glada att nu kunna erbjuda våra kunder i Sundsvall en större butik med längre öppettider, säger Karin Törner, butikschef Myrorna Sundsvall.

Vid öppnandet av butiken finns representanter från Reko på plats för att överlämna märkningen Miljönär-vänlig till butiken. Märkningen har tagits fram av Avfall Sverige och används av kommunerna för att inspirera till en hållbar konsumtion. Den vägleder till smarta, hållbara sätt att leva.

– Vi vill uppmärksamma alla de som gör det möjligt för allmänheten att laga, låna eller återanvända, eller att på annat sätt minska avfallet. Ett utmärkt exempel på detta är Myrorna, säger Anna-Carin Gripwall, kommunikationschef på Avfall Sverige.

Myrorna gör just nu en stor satsning på ökad insamling i Sverige. Målet är att öka insamlingen av textil från 8 000 ton idag till 13 000 ton 2018. Genom att inspirera konsumenter att återanvända och köpa mer second hand förlängs produkternas livslängd och belastningen på̊ miljö̈ och klimat minskar.

Nu blir det enklare att göra sig av med begagnade kläder, möbler och annan inredning även i Sundsvall. Den nyöppnade butikens generösa öppettider förenklar för den som vill lämna gåvor. Butiken och gåvomottagningen håller öppet mån-fre 10-19, lördagar 10-16 och söndagar 11-16.

Vi välkomnar media till öppningen av den nya butiken

Tid: Den 24 april kl. 12.00

Plats: Cupolen i Birsta

Kontakt

Karin Törner, butikschef Myrorna Sundsvall, Karin.torner@myrorna.se, 070-290 09 75

Amelie Furborg, Interrobang Kommunikation, 070-415 64 67

Ämnen

Kategorier

Regioner


 

Om Myrorna

Myrornas uppdrag är att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Vi är Sveriges största butikskedja för second hand-varor och den största insamlingsaktören i vårt land. Vi har stora sorteringsanläggningar på flera ställen i landet och 34 butiker, från Luleå i norr till Malmö i söder. Vi har ca 400 anställda och sysselsätter ungefär 2500 personer per år genom praktikplatser eller arbetsträning. Utöver det låter vi ca 500 personer varje år göra sin samhällstjänst hos oss.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i insamlingsbehållare, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna har de senaste åren haft ett överskott på över 40 miljoner som har gått till Frälsningsarméns sociala verksamhet.

Läs mer på myrorna.se.

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden