Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Myrorna skänker ett frö till nytt liv

Våren står för dörren och Myrorna firar med planteringsveckor i butikerna och passar på att skänka en fröpåse till kunder som köper en kruka.

– Myrorna fick över 80 000 fröpåsar från Minda´s Garden. Genast fick vi idén att under våra planteringsveckor skänka en fröpåse till den som köper en kruka, säger försäljningschef Paulina Hellebuyck.

Varje år plockar Myrorna fram krukor när våren nalkas. Här finns allt från klassiker från Waldemarsudde till ler- och porslinskrukor med fantasifulla mönster och former.

– Myrorna är en guldgruva för den som vill hitta härliga krukor till bra pris. För oss är alla krukor värdefulla och unika, men det är klart att det är extra roligt när en kund hittar en klassisk kruka till ett bra pris, säger Paulina Hellebuyck.

Myrorna får in väldigt många blomkrukor och under planteringsveckorna räknar Myrorna med att skänka 1000-tals fröpåsar. Om man vill så kan man även köpa fröpåsar för en krona styck.

Hela Myrornas vinst går till Frälsningsarméns sociala arbete. Det kan exempelvis vara utdelning av matvaror och servering av enklare måltider, hembesök och samtalsstöd. I en stor del av Myrornas verksamhet finns möjlighet till arbetsträning för den som till exempel varit arbetslös länge, eller av andra orsaker har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Ett exempel på arbetsträning är kassaträning i Myrornas 33 butiker.

–  Man kan säga att ju fler krukor vi får sälja, desto fler personer ges möjlighet till arbetsträning hos Myrorna. På så sätt blir våren till glädje för ännu fler, säger Paulina Hellebuyck.


Fakta: Myrornas planteringsveckor pågår till den 17 april. Erbjudandet med en fröpåse gäller butikerna i Stockholm.


För mer information, kontakta:
Paulina Hellebuyck, Försäljningschef, 0736-88 69 73, paulina.hellebuyck@myrorna.se
Lotta Kökeritz, Kommunikationschef, 0736-88 69 74, lotta.kokeritz@myrorna.se
Helene Rolandsdotter, Minda Garden AB, 018-47 22 320


Ämnen

Kategorier


 Kort om Myrorna

Myrornas affärsidé är att skapa ett ekonomiskt överskott till Frälsningsarméns sociala arbete genom att samla in och sälja gåvor från privatpersoner och företag. Två andra viktiga mål är att erbjuda arbetsträning för personer som står utanför arbetsmarknaden och att minska resursåtgången i samhället genom aktiva återanvändningsinsatser.

Läs mer på myrorna.se.

Kontakter

Maria Torén

Maria Torén

Presskontakt Tf marknads- och kommunikationschef 0709-48 99 90

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden