Gå direkt till innehåll
​Myrorna sätter färg på svenska hem i nytt samarbete med färgstark kreatör

Pressmeddelande -

​Myrorna sätter färg på svenska hem i nytt samarbete med färgstark kreatör

Sanna Evers färgsprakande inredningsstil är modig och personlig. Nu har den som vill förvärva nya färgstarka inslag i hemmet chansen att buda på den sprudlande stylistens second hand-favoriter, omsorgsfullt omgjorda och garanterat unika. Verken i kollektionen Myrorna Upgrade by Sanna auktioneras ut i Myrornas butiker vid tre tillfällen, och överskottet går till Frälsningsarméns sociala arbete.

Myrorna vill inspirera fler att i första hand välja second hand. Sanna Evers brinner för att sätta färg på svenskarnas hem. Nu förenas de två i viljan att locka fram kreativiteten och inspirationen hos alla inredningsintresserade i kollektionen Myrorna Upgrade by Sanna. Under oktober och november skapar Sanna Evers färgrika scenerier kring ting från Myrorna. Ting som hon själv handplockat i butiken och omskapat i sin ateljé.

– Jag vill få svenskarna att våga sätta sin personliga prägel på sina hem – och använda mer färg! Många tror att de skulle bli lyckliga om deras hem såg ut som på bilder i sociala medier. Jag tror att det i själva verket är tvärtom. Ett lekfullt, personligt och färgstarkt hem som man skapat precis som man själv vill, utan att följa trender, det är sådant som gör folk inspirerade och får dem att trivas i sina hem, säger Sanna Evers.

På Myrorna delar man uppfattningen att det personliga lockar fram kreativiteten.

– Hos oss finns saker som inte sällan varit älskade i många år redan. Vissa kanske har fått en repa eller så känns träslaget lite daterat, och det är ett utmärkt tillfälle för den som vill ta ut svängarna och låta de egna idéerna komma till liv. Sanna Evers har skapat fantastiska exempel på det. Bort med regelboken, fram med färgburken, och vips har du skapat ditt egna unika verk, säger Nina Adler, hållbarhetskommunikatör på Myrorna.

Vid tre tillfällen ställs Sanna Evers exklusiva verk ut i Myrornas butiker, med start i butiken på Kolargatan i Ropsten den 20 oktober. Och för den som vågar färg finns chansen att buda hem något av de garanterat unika guldkornen till det egna hemmet. Alstren auktioneras ut och överskottet går till Frälsningsarméns sociala arbete. Håller i klubban gör två folkkära antikexperter verksamma vid Stockholms Auktionsverk: Anna-Kaisa Summanen Öhgren föreläsare och rektor för Stockholms Auktionsverks Antikskolan, och Claes Moser, känd från bland annat från SVTs Antikrundan.

Mer om Sanna Evers

Ålder: 52 år.

Gör: Designer för det egna varumärket EverSilver och dessutom PR-konsult, stylist och kreatör. Styrelsemedlem i smedsföreningen Nutida Svenskt Silver.

Bor: Villa Akleja i Vaxholm tillsammans med Antikrundans konstexpert Claes Moser. Ett sekelskifteshem skapad av konstnären J.A.G Acke och hans hustru Eja Topelius.

Aktuell med: Myrorna Upgrade by Sanna.

Här kan du inspireras av, och buda på, Sanna Evers alster:

 • 20 oktober, Myrorna Kolargatan i Ropsten. Auktionen startar klockan 13.30.
 • 24 november, Myrorna Skärholmen. Auktionen startar klockan 15.00.
 • 15 december, Myrorna Täby. Auktionen startar klockan 15.00.
 • Ämnen

  Kategorier


   

  Om Myrorna

  Myrornas uppdrag är att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Vi är Sveriges största butikskedja för second hand-varor och den största insamlingsaktören i vårt land. Vi har stora produktionsenheter på flera ställen i landet och 33 butiker, från Luleå i norr till Malmö i söder. Vi har ca 370 anställda och sysselsätter ungefär 2500 personer per år genom praktikplatser eller arbetsträning. Utöver det låter vi ca 500 personer varje år göra sin samhällstjänst hos oss.

  Läs mer på myrorna.se.

  Kontakter

  Caroline Andermatt

  Caroline Andermatt

  Presskontakt VD 0736-88 69 70
  Anna Östergren

  Anna Östergren

  Presskontakt Marknads- och kommunikationschef

  Relaterat innehåll

  Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

  Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

  Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

  Myrorna
  Tegelbruksvägen 47
  145 53 Norsborg
  Sweden