Gå direkt till innehåll
Myrorna säljer utvalt sortiment hos Marqet

Pressmeddelande -

Myrorna säljer utvalt sortiment hos Marqet

MQ har idag relanserats som Marqet. Kedjan har som en del av den nya strategin kompletterat sitt ordinarie utbud med ett second hand-sortiment som tillhandahålls av Myrorna. Från och med idag finns kläder och en del prylar från Myrorna i Marqets butik på Drottninggatan 63 i Stockholm och från nästa vecka även i butiken på Fredsgatan 3 i Göteborg.

Just nu är återanvändning hett och nykonsumtion ifrågasatt. Detaljhandeln letar ständigt nya sätt att erbjuda hållbara alternativ till traditionell konsumtion, och Myrornas produkter och långa erfarenhet inom området är efterfrågat av branschen. För att möta konsumenternas behov och att hitta nya målgrupper väljer Myrorna att ingå samarbete med Marqet. Samarbetet innebär att Myrorna syns på en del av butiksytan precis som övriga varumärken.

–Det är bråttom för både modebranschen och konsumenterna att på riktigt ställa om till cirkulärt agerande, säger Caroline Andermatt, VD på Myrorna. Vi har ingen mer tid att förlora och genom innovativa samarbeten som detta driver vi på en ökad takt i den omställningen. Vi ser samarbetet på ett första steg på en lång och framgångsrik resa tillsammans med Marqet.

Överskottet går till Frälsningsarméns sociala arbete, som alltid på Myrorna. Pengarna används till exempel till behandlingshem för missbrukare, skyddade boenden för kvinnor utsatta för trafficking, sommarkollo för barn eller frukost, värme, dusch och rena kläder till en person som lever i hemlöshet.

Ämnen

Kategorier


 

Om Myrorna

Myrornas uppdrag är att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Vi är Sveriges viktigaste butikskedja för second hand-varor och en av de största insamlingsaktörerna i vårt land. Vi har stora produktionsenheter på flera ställen i landet och 33 butiker. Vi har ca 450-talet anställda och sysselsätter ungefär 2500 personer per år genom praktikplatser eller arbetsträning. 

Läs mer på myrorna.se.

Kontakter

Caroline Andermatt

Caroline Andermatt

Presskontakt VD 0736-88 69 70

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden