Gå direkt till innehåll
Myrorna rekryterar ny logistik- och produktionschef

Pressmeddelande -

Myrorna rekryterar ny logistik- och produktionschef

Som ett led i Myrornas mål att fördubbla insamlingen till år 2018 gör insamlings- och second handaktören nu en satsning på området produktion och logistik. Myrorna har rekryterat Carina Kronqvist som ny logistik- och produktionschef för verksamheten.

-Sedan några år tillbaka pågår en enorm förändring på second hand-marknaden. Vi som civilsamhällesaktör verkar på en mer och mer kommersiell marknad med ökad konkurrens och nya krav på textilhantering. Med Carina Kronqvist på plats är vi rustade att möta dessa utmaningar genom att vidareutveckla och effektivisera våra processer för produktion och logistik, säger Caroline Andermatt, vd på Myrorna.

Carina Kronqvist har en gedigen bakgrund inom logistik och produktion. Hon har varit ansvarig för att bygga upp och stabilisera en logistikintensiv verksamhet på Svenska Retursystem. Hon har även varit platschef på Schenker, där hon ledde den dagliga operativa verksamheten och vidareutvecklade företagets tjänster.

-Jag blev genuint engagerad och intresserad av rollen, inte minst för den värdegrund som Myrorna står för och hur en verksamhet med vinstintresse kan generera social nytta, både i sin egen verksamhet och genom det överskott som skapas, säger Carina Kronqvist. Här får jag vara med och utveckla en produktbaserad och personalintensiv verksamhet. Det ser jag som otroligt stimulerande, och jag vet att resultatet av både mitt och Myrornas alla medarbetare gör något konkret för människor och miljö – varje dag, säger Carina Kronqvist.

Myrorna har en stor verksamhet med produktionsenheter på flera ställen i landet och 34 butiker, från Luleå i norr till Malmö i söder.

Foto: Louise Forsberg

Ämnen

Kategorier


 

Om Myrorna

Myrornas affärsidé är att skapa ett ekonomiskt överskott till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige genom att samla in och sälja gåvor från privatpersoner och företag. Två andra viktiga mål är att erbjuda arbetsträning för personer som står utanför arbetsmarknaden och att minska resursåtgången i samhället genom aktiva återanvändningsinsatser. Läs mer på www.myrorna.se. 

Kontakter

Caroline Andermatt

Caroline Andermatt

Presskontakt VD 0736-88 69 70

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna

Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden