Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Myrorna öppnar ny butik i Karlstad

På onsdag 17 december är det premiär för Myrornas nya butik i handelsområdet Våxnäs i Karlstad.

- Myrorna har funnits i Karlstad sedan länge och har en trogen kund- och givarkrets, säger butikschef Therese Nyström Karlsson. Intresset för second hand växer och det har blivit aktuellt för oss att flytta till bättre lämpade lokaler både för att hantera de gåvor vi får in och för att kunna möta den ökade efterfrågan, fortsätter Therese.

I Myrornas butik kommer allt från inredning och fint porslin till vinterjackan och festblåsan med färgstarka paljetter att säljas. Förutom att handla second hand kan man också skänka fina möbler, kläder och andra prylar till butiken. Överskottet av försäljningen går till Frälsningsarméns sociala arbete för de som har det svårt i samhället.

- Vi erbjuder lustfylld och prisvärd shopping samtidigt som man gör något bra för miljön och för utsatta människor i Sverige genom att både handla och skänka till oss, säger Therese Nyström Karlsson.

Myrornas nya butik ligger i Våxnäs handelsområde på Ramgatan 5 och öppnar kl 11 torsdag 17 december. Premiären firas med att man vid köp för 300 kr får ett presentkort på 50 kr. Den gamla butiken på Östra Torggatan 9 stängdes den 29 november.


För mer information:
Therese Nyström Karlsson, butikschef Myrorna i Karlstad, 0760-52 42 86

Ämnen

Kategorier

Regioner


 

Om Myrorna

Myrornas uppdrag är att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Vi är Sveriges största butikskedja för secondhand-varor och den största insamlingsaktören i vårt land. Vi har stora sorteringsanläggningar på flera ställen i landet och 35 butiker, från Luleå i norr till Malmö i söder. Vi har ca 400 anställda och sysselsätter ungefär 2500 personer per år genom praktikplatser eller arbetsträning. Utöver det låter vi ca 500 personer varje år göra sin samhällstjänst hos oss.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i insamlingsbehållare, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna har de senaste åren haft ett överskott på över 40 miljoner som har gått till Frälsningsarméns sociala verksamhet. 

Läs mer på myrorna.se.

Kontakter

Maria Torén

Maria Torén

Presskontakt Tf marknads- och kommunikationschef 0709-48 99 90

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden