Gå direkt till innehåll
Alicia Agneson i Myrornas butik på Adolf Fredriks kyrkogata i Stockholm. Foto: Jakob Johansson
Alicia Agneson i Myrornas butik på Adolf Fredriks kyrkogata i Stockholm. Foto: Jakob Johansson

Pressmeddelande -

Myrorna och skådespelerskan Alicia Agneson gör gemensam sak i sociala medier

När skådespelerskan Alicia Agneson, känd från bland annat serierna Clark och Vikings, ska handla kläder väljer hon alltid second hand. Och nu slår Sveriges största second hand-aktör Myrorna och Alicia sina ”shoppingpåsar ihop” för att uppmärksamma den sociala nyttan med att välja ideell second hand i första hand.

Att ta ställning mot fast fashion-branschen och sluta köpa nyproducerat är något som vi på senare år kunnat se allt fler influencers och andra kända profiler stoltsera med i sina kanaler. Den världsberömda skådespelerskan Alicia Agneson bestämde sig själv för flera år sedan att bara shoppa ”pre-loved”, det vill säga återanvända kläder. Nu krokar hon arm med Myrorna för att genom små filmer i sociala medier uppmärksamma fler på de stora vinsterna med ideell, cirkulär konsumtion.

– För mig betyder second hand inte bara ansvarsfull konsumtion, utan även en möjlighet att använda sin fantasi – att hitta just sin stil. Alltså inte vad modehuset säger åt oss, utan vad som just du blir glad av att bära, säger Alicia Agneson.

"Ganska magiskt skulle jag säga"

När någon handlar eller lämnar in något hos Myrorna, är det inte bara klimatet som tar ett skutt i rätt riktning. Det hjälper även medmänniskor som lever i utsatthet. Hela Myrornas ekonomiska överskott går nämligen till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige, något som Alicia Agneson hoppas att fler ska få upp ögonen för:

– Jag vill såklart inspirera så många som möjligt, men också visa att Myrorna gör så mycket mer än att ta emot saker och sälja second hand. Det är en stor cirkel, som går runt och inte har något slut. Så många människor i alla åldrar får hjälp av projekten de möjliggör genom sin försäljning. Du kan alltså hitta fantastiska kläder och hjälpa medmänniskor när du handlar. Ganska magiskt skulle jag säga.

Filmklippen som Alicia Agneson och Myrorna gemensamt spelat in tillsammans med fotografen Jakob Johansson kommer att delas både på Alicias Instagram och i Myrornas sociala flöden på exempelvis Instagram och Facebook från och med den 8 juni.

På Myrorna sajt kan man läsa mer om den sociala nyttan och vad den innebär, liksom hitta närmsta butik för inlämning, inspiration och hållbar shopping.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Myrorna

Myrorna ägs av Frälsningsarmén och allt ekonomiskt överskott från verksamheten går till Frälsningsarméns sociala arbete. Vi är en av Sveriges största butikskedjor inom ideell second hand-varor och en betydande insamlingsaktör. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker.

Läs mer på myrorna.se.

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden