Gå direkt till innehåll
​Myrorna blir miljönärer

Pressmeddelande -

​Myrorna blir miljönärer

I samband med Framtidsveckan har Myrorna i Göteborg fått sin Miljönär-märkning från Avfall Sverige och Göteborgs Stad. Det är en märkning för att uppmärksamma verksamheter som bidrar till att minska avfallet genom att laga, låna och återanvända och på så sätt vägleder till smarta och hållbara sätt att leva.

Myrorna i Göteborg väljer att uppmärksamma Framtidsveckan med sin Miljönär-märkning och en utställning om ett Miljönär-vänligt hem i butiken på Järntorget. Inredningen är i modern skandinavisk stil kryddad med det personliga som känns igen just från second hand.

– Med utställningen vill vi visa att det inte är så svårt att inreda sitt hem stilfullt och trendigt även om man håller sig till enbart återanvändning, säger Sara Sterling, butikschef på Myrorna i Göteborg.

Mängden avfall har nästan fördubblats de senaste 40 åren. Om ingenting görs kan vi snart se en fördubbling igen. Även om Sverige hör till de länder i världen som är bäst på att återvinna material och energi ur avfallet, tär detta ändå hårt på jordens resurser. Därför vill förvaltningen Kretslopp och vatten och Avfall Sverige inspirera en hållbar konsumtion genom märkningen Miljönär-vänlig.

– Göteborgs Stad satsar mycket på olika sätt att inspirera till hållbar livsstil och det här är ett av dem. Myrorna är ett utmärkt exempel på den hållbara konsumtion vi vill lyfta med miljönär-märkningen, säger Karin Theorin Mägi, kommunikatör på förvaltningen Kretslopp och vatten i Göteborgs Stad.

Det bästa sättet att bli rik är att laga, låna och återanvända. Då sparar du både miljö och pengar – du blir vad vi kallar Miljönär. Läs mer på miljönär.se.

Utställningen kan ses på Myrorna på Järntorgsgatan 10 i Göteborg mellan 5 och 11 oktober.

Om Avfall Sverige
Avfall Sverige är expertorganisationen inom avfallshantering och återvinning. Det är Avfall Sveriges medlemmar, kommunerna, som ser till att avfall tas om hand och återvinns i hela landet. De gör det på samhällets uppdrag: miljösäkert, hållbart och långsiktigt. Avfall Sveriges vision är ”Det finns inget avfall” och de verkar för att förebygga att avfall uppstår och att mer återanvänds. Kommunerna och deras bolag är motorn och garanten för denna omställning.

Ämnen

Kategorier


 

Om Myrorna

Myrornas uppdrag är att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Vi är Sveriges största butikskedja för second hand-varor och den största insamlingsaktören i vårt land. Vi har stora produktionsenheter på flera ställen i landet och 34 butiker, från Luleå i norr till Malmö i söder. Vi har ca 450 anställda och sysselsätter ungefär 2000 personer per år genom praktikplatser eller arbetsträning. Utöver det låter vi ca 500 personer varje år göra sin samhällstjänst hos oss.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna har de senaste fem åren haft ett överskott på över 200 miljoner som har gått till Frälsningsarméns sociala arbete.

Läs mer på myrorna.se.

Kontakter

Caroline Andermatt

Caroline Andermatt

Presskontakt VD 0736-88 69 70
Anna Östergren

Anna Östergren

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden