Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hållbar inredning i fokus

Trendsäkert, personligt och hållbart är en vinnande kombination. När Myrorna inreder artisten Parhams studio i Sockerbruket med återanvända möbler och prylar, uppstår ljuv musik.

För den som letar inredning med ett eget uttryck är second hand en guldgruva. I Myrornas butiker varvas ett brett utbud med inslag av handplockat. Allt som skänks skickas till kedjans sorteringscentraler runtom i landet, där personal med stor kunskap inom inredning och trender arbetar för att göra Myrornas butiker till vattenhål för inredningsintresserade.

– Vi märker att många som handlar hos oss är på jakt efter unika fynd och en egen stil. Inredningstrenden är väldigt personlig just nu och genom att handla second hand kan man få just det. Sedan finns det självfallet en klimatnytta i att handla återanvända möbler och prylar, precis som med kläder. En nyproducerad soffa orsakar i genomsnitt 300 kilo i koldioxidutsläpp, till exempel, säger Lotta Kökeritz, Myrorna.

I höst samarbetar Myrorna med den hyllade artisten Parham – och med hjälp av stylisten Christine Lydeen har Myrorna inrett artistens studio i Sockerbruket i Göteborg till en kreativ oas.

–Det är en så mysig atmosfär här inne nu! Jag jobbar ofta tillsammans med andra och då är det schyst att studion är varm och inbjudande… inte dassig som förut, utan mer som ett hem. Den skulle ju kunna vara en lägenhet nu, den är faktiskt finare än många hem jag varit i! Jag tror man skapar bättre om man har det fint omkring sig, säger Parham.

Alla möbler, prylar och detaljer i studion kommer från Myrornas butiker, sånär som på några av Parhams egna grejer. En ärvd fåtölj, affischen från den allra första releasefesten och jongleringsbollarna som ger artisten fokus.

Att det är just Myrorna som fått inreda Parhams studio är ingen slump. Han har handlat på Myrorna i många år, och skänkt en hel del. Rapparen pratar mycket om socialt ansvar och solidaritet. Dessutom tycker han att återanvända prylar bär på berättelser:

– Jag är en historieberättare, och jag ser det som att alla prylar är laddade med anekdoter, minnen, känslor. Saker som man har ärvt, fått i present eller en grej man köpt på en speciell resa. En second hand-pryl bär ju faktiskt på allt det där. Det är coolt att Myrorna vill berätta historier tillsammans med mig, säger Parham.

Myrorna och Parham har gjort korta filmer tillsammans, där rapparen pratar om sina tankar kring prylars historia, den stylade studion, hållbarhet och inredning.

Myrorna är Sveriges mest välkända kedja för second hand och årligen görs miljontals hållbara val i butikerna runtom i landet. Ifjol såldes till exempel 2304 soffor och 2524 fåtöljer. Totalt fick man in 5920 ton prylar från givare över hela landet. I höst satsar kedjan på inredning och prylar, med kampanjer, samarbeten och ett stort evenemang med fokus på möbler och hållbarhet.

Ämnen

Kategorier


 

Om Myrorna

Myrornas uppdrag är att genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle. Vi är Sveriges största butikskedja för second hand-varor och den största insamlingsaktören i vårt land. Vi har stora produktionsenheter på flera ställen i landet och 33 butiker, från Luleå i norr till Malmö i söder. Vi har ca 370 anställda och sysselsätter ungefär 2500 personer per år genom praktikplatser eller arbetsträning. Utöver det låter vi ca 500 personer varje år göra sin samhällstjänst hos oss.

Läs mer på myrorna.se.

Kontakter

Caroline Andermatt

Caroline Andermatt

Presskontakt VD 0736-88 69 70
Anna Östergren

Anna Östergren

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden