Gå direkt till innehåll
Begagnade böcker blir alltmer eftertraktat

Pressmeddelande -

Begagnade böcker blir alltmer eftertraktat


Begagnade böcker säljer som aldrig förr och Myrornas bokförsäljning ökar stadigt år efter år.  Under 2013 sålde Myrorna böcker för nästan 21,7 miljoner kronor. I en tid då bokhandeln har stor konkurrens på Internet, blir Myrornas butiker allt mer besökta av bokälskare. Myrorna uppmärksammar därför, för andra året i rad, intresset för böcker i sin monter på Antikmässan.

– Att vi presenterade vårt boksortiment som Sveriges största antikvariat på Antikmässan förra året var en sådan succé att vi kände att vi ville möta upp förväntningarna i år och upprepa konceptet, berättar Lotta Kökeritz, Varumärke- och Kommunikationschef på Myrorna.

Myrorna bjuder på särskilt utvalda böcker i sin monter C11:63, men det är också böcker som representerar urvalet på Myrorna. Folk gillar att köpa böcker i våra butiker. Vi är betydligt billigare än den traditionella bokhandeln och det finns goda chanser att göra riktiga fynd. Vi tror även att konsumenterna har blivit mer medvetna om att det är viktigt för miljön att återanvända.

Hela Myrornas överskott går till Frälsningsarméns sociala arbete för människor i behov av stöd och hjälp i Sverige.

För mer information kontakta

Lotta Kökeritz, Kommunikationschef, 0736-886974


Ämnen

Kategorier


 

Kort om Myrorna

Myrornas affärsidé är att skapa ett ekonomiskt överskott till Frälsningsarméns sociala arbete genom att samla in och sälja gåvor från privatpersoner och företag. Två andra viktiga mål är att erbjuda arbetsträning för personer som står utanför arbetsmarknaden och att minska resursåtgången i samhället genom aktiva återanvändningsinsatser.

Läs mer på www.myrorna.se

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden