Gå direkt till innehåll
Bea Szenfelds skapelser på unik auktion hos Myrorna

Pressmeddelande -

Bea Szenfelds skapelser på unik auktion hos Myrorna

I ett nytt samarbete med Myrorna har modedesignern Bea Szenfeld vårrensat i sitt förråd av enastående kreationer. Allt är egendesignat och skapat av återbrukade ting, och det som lämnar förrådet skänker Bea direkt till Myrorna. Under perioden 16–30 april läggs skapelserna ut på auktion i Myrornas webbshop, och allt överskott går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige.

Den svenskpolska designern Bea Szenfeld har gjort sig ett stort namn inom modevärlden för sina utmärkande klädesplagg som många gånger synts på röda mattor, i kampanjer och modereportage. Dessutom har hon verkligen hjälpt till att sätta second hand på kartan genom sina vintagekollektioner och faiblesse för att arbeta med återanvända tyger och material.

Tillsammans med Myrorna fortsätter nu hennes hyllning till den cirkulära garderoben och rummen runt omkring, i ett samarbete som fortgår under våren. Bland det första som sker under gemensam flagg är att ett flertal skapelser signerade Szenfeld läggs ut på auktion. Flera av dem har bland annat setts i SVT:s populära program Go'kväll, där de skapats på plats i TV-studion.

– För mig är återvinning och återbruk essentiellt, second hand har varit en del av min värld så länge jag kan minnas. Dessutom gillar jag gedigna, gamla företag. Så samarbetet med Myrorna var inte en fråga om om, utan om hur det skulle ske, säger Bea Szenfeld.

Bland de kreationer som fått vandra ut ur designerns förråd finns bland annat en väska gjord av en gammal oljemålning, en matta skapad av använda jeans och en kudde som tidigare var en tavla.

– Det är många guldkorn som får hitta nya hem nu. Men min favorit är utan tvekan jeansmattan. Att återvinna denim, och textil i största allmänhet, är väldigt viktigt för mig, fortsätter Bea Szenfeld.

Hela Bea Szenfelds förrådsrensning och sakernas resa fram till auktion kan man följa i Myrornas sociala medier på Instagram, TikTok och Facebook. Från och med den 16:e april kommer de utvalda kreationerna att ligga ute på specialauktion på myrorna.se, i webbshoppen som är kopplad till Tradera.

– Det är en fantastiskt att kunna erbjuda våra kunder möjligheten att fynda den här typen av ting hos oss, dessutom tillsammans med en person som verkligen sätter second hand i första rummet, säger Åsa Blomberg, marknadschef på Myrorna.

Hela det ekonomiska överskottet från auktionerna och Myrornas försäljning i stort går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Myrorna

Myrorna ägs av Frälsningsarmén och allt ekonomiskt överskott från verksamheten går till Frälsningsarméns sociala arbete. Vi är en av Sveriges största butikskedjor inom ideell second hand-varor och en betydande insamlingsaktör. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker.

Läs mer på myrorna.se.

Kontakter

Caroline Andermatt

Caroline Andermatt

Presskontakt VD 0736-88 69 70
Anna Östergren

Anna Östergren

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna

Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden