Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Arbetslösa ungdomar kan få meningsfull praktik på Myrorna

Myrorna har ett praktikprogram, speciellt riktat till arbetslösa ungdomar som vill arbeta inom handeln. Myrornas moderna kassasystem heter Extenda, och är samma system som används även hos H&M, Ica och Willys. Praktiken omfattar både kassaträning och annat butiksarbete, som att packa upp och exponera varor.

–  Vi har lång erfarenhet av att ta emot personer på praktik och har en helt ny och pedagogisk kassainstruktion till stöd. Våra handledare är erfarna och vi arbetar sedan många år tillbaka efter en metodik för att säkerställa att vistelsen hos oss blir meningsfull för bägge parter, säger Myrornas HR-chef Tommy Nederman.

Antalet praktikplatser varierar från butik till butik. Varje år tas cirka 1 500 personer emot på praktik på Myrorna där syftet är att hjälpa dem att komma närmare arbetsmarknaden. 

För mer information kontakta:

Tommy Nederman
HR-chef
Telefon: 0736-88 69 72
E-post: tommy.nederman@myrorna.se

Lotta Kökeritz
Varumärkes- och Kommunikationschef på Myrorna
Telefon: 0736-88 69 74
E-post: lotta.kokeritz@myrorna.se



Ämnen

Kategorier


Myrorna är Sveriges äldsta och största secondhandkedja med 35 butiker i Sverige. Vi samlar in textil, saker, böcker, möbler med mera som vi säljer i våra butiker. Varje år tar vi emot ca 1500 personer på praktik för att hjälpa dem att komma närmare arbetsmarknaden. Hela Myrornas vinst går till Frälsningsarméns arbete för utsatta människor i Sverige. Pengarna går exempelvis till behandlingshem för missbrukare, skyddade boenden för utsatta kvinnor, stödboenden för ungdomar och mycket annat.

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden