Gå direkt till innehåll
”Alla ska få en möjlighet att lyckas på jobbet”

Pressmeddelande -

”Alla ska få en möjlighet att lyckas på jobbet”

Att hjälpa människor som står utanför arbetsmarknaden till arbete och egen försörjning har ända sedan starten varit ett viktigt syfte med second hand-kedjan Myrornas verksamhet. Nu stärker Myrorna sina insatser för att utveckla och stötta både fasta och tillfälliga medarbetare. Tommy Nederman heter den nye HR-chefen som ska leda arbetet.

– Min inställning är att alla ska få en möjlighet att lyckas på jobbet. Så ser det tyvärr inte ut för alla i dagens arbetsliv. Myrorna gör fantastiskt mycket gott och jag vill att vi ska vara ett föredöme för andra företag när det gäller att stötta både våra fast anställda medarbetare och alla de som är hos oss i arbetsträning eller på praktik, säger Tommy Nederman som tillträdde som HR-chef i juni.

Tidigare har Tommy bland annat arbetat på Carema Care med HR-frågor och som regionchef inom affärsområdet ”Funktionsnedsättning”.

Myrorna är landets äldsta och största second hand-kedja med drygt 30 butiker i hela landet. Överskottet från försäljningen går till Frälsningsarméns sociala arbete. 2011 landade den summan på 47,7 miljoner kronor. Antalet fast anställda uppgår till omkring 350. Dessutom har Myrorna lika många samarbetare som arbetstränar eller gör praktik i butiker och på sorteringsanläggningar.

Myrorna har ända sedan starten för drygt 100 år sedan tagit emot praktikanter och människor som behöver arbetsträna för att hjälpa dem in på arbetsmarknaden. Idag görs det i samverkan med till exempel Arbetsförmedlingen vid olika arbetsmarknadspolitiska åtgärder eller Försäkringskassan vid rehabilitering och arbetsträning. Myrorna tar även emot personer som avtjänar samhällstjänst i samarbete med Kriminalvården.

– Vi hjälper redan idag många in på arbetsmarknaden, men vi vill bli ännu bättre på att utvärdera, följa upp och utveckla både vårt eget arbete och det vi gör tillsammans med våra samarbetsparter. Vi är väldigt glada över att ha rekryterat Tommy att leda det arbetet, säger Myrornas vd Caroline Andermatt.

Fakta om Tommy Nederman
Ålder: 35
Tidigare arbeten: Oj, många. Butiksbiträde, vårdbiträde, champinjonplockare, HR-specialist, Regionchef
Familj: Fru och två barn
Fritidsintressen: Familj, träning och vänner. Generellt sportintresserad och försöker komma iväg och spela fotboll på en risig grusplan en gång i veckan. Det är lycka!
Drivkraft: Nå uppsatta mål och att få bidra till ett bättre samhälle       

För ytterligare information vänligen kontakta:

Caroline Andermatt, vd Myrorna, 0736-886970
Tommy Nederman, HR-chef Myrorna, 0736-886972

Ämnen

Kategorier


Kort om Myrorna: Myrornas affärsidé är att skapa ett ekonomiskt överskott till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige genom att samla in och sälja gåvor från privatpersoner och företag. Två andra viktiga mål är att erbjuda arbetsträning för personer som står utanför arbetsmarknaden och att minska resursåtgången i samhället genom aktiva återanvändningsinsatser. Läs mer på www.myrorna.se.


Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden