Gå direkt till innehåll
16-åring fixar app åt Myrorna

Pressmeddelande -

16-åring fixar app åt Myrorna

Myrorna lanserar en app för Iphone så att trogna kunder och givare får information om pågående kampanjer och andra spännande nyheter. Appen är väldigt bra att ha om man vill hitta till närmaste butik eller gåvomottagningsställe eller helt enkelt bara vill veta lite mer om Myrorna. Vi skickar även ut exklusiva erbjudanden till användarna via push-notiser. Appen är ett samarbete mellan Myrorna och den sextonåriga appkungen David Gabor.

-  David hörde av sig till oss och hade en idé om en app. Vi kände genast att vi ville jobba med den här företagssamma killen och det har varit ett jättebra samarbete, ingenting har varit omöjligt för David, säger Lotta Kökeritz, varumärkes- och kommunikationschef på Myrorna.

David har tar nu ett år då han satsar på sitt företag, med bland annat praktik i USA, innan han fortsätter sina studier på gymnasiet. Myrornas app är inte den första han gjort. Redan som trettonåring programmerade han sin första iphoneapp och har redan kallats för kung på appar i media.

-  Min första app gjorde jag för min egen skola för att man ska kunna ha koll på schema och matsedel på ett enkelt sätt. Sedan har det blivit fler och större appar. En del företag har sökt upp mig, men i Myrornas fall vara det jag som sökte upp dem för att jag gärna ville göra en app för dem. 

Appen finns att ladda ner på Itunes App store och finns än så länge bara för IOS. 


Ämnen

Kategorier


 

Kort om Myrorna

Myrorna är Sveriges största butikskedja för försäljning av secondhand-varor och samtidigt den största insamlingsaktören i vårt land. Allt som säljs i våra butiker är gåvor som människor och företag lämnat i våra 35 butiker, insamlingsbehållare, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. 

Myrornas affärsidé är att skapa ett ekonomiskt överskott till Frälsningsarméns sociala verksamhet genom att samla in och sälja gåvor från privatpersoner och företag. Myrorna har de senaste åren haft en vinst på över 40 miljoner per år som oavkortat har gått till Frälsningsarméns sociala verksamhet. Två andra viktiga mål är att erbjuda arbetsträning för personer som står utanför arbetsmarknaden och att minska resursåtgången i samhället genom aktiva återanvändningsinsatser.

Läs mer på www.myrorna.se

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden