Gå direkt till innehåll
Myrorna uppmärksammar återanvändning tillsammans med Stockholms Stad på ÅVC-dagen!

Nyhet -

Myrorna uppmärksammar återanvändning tillsammans med Stockholms Stad på ÅVC-dagen!

Myrorna bidrar med extra resurser för att ta emot gåvor från allmänheten under ÅVC-dagen på tre återvinningsstationer i Stockholms kommun. På Återvinningscentralerna i Högdalen, Bromma och Sätra finns Myrorna alltid för mottagare av kläder och textil som är i bra skick att användas igen som det är, men söndagen den 29 september kommer även lastbilar finnas på plats för att ta emot möbler, glas, porslin och husgeråd. 

Syftet är att uppmärksamma att allt inte behöver slängas, det som är fint och helt kan användas igen. Det är avsevärt mycket bättre för miljön att återanvända än att återvinna. 

Kommunen är på plats med information och bjuder på fika. 

Läs mer om Myrorna på myrorna.se

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden