Gå direkt till innehåll
Göran Sandström, ny HR-chef på Myrorna med lång bakgrund inom retail.
Göran Sandström, ny HR-chef på Myrorna med lång bakgrund inom retail.

Nyhet -

Myrorna rekryterar ny HR-chef

Med lång och gedigen erfarenhet inom detaljhandel, HR och ledarskap kliver Göran Sandström på som ny HR-chef hos Myrorna den 1 mars.

- Myrorna är en av retailbranschens viktigaste aktörer, jag är glad och stolt över att få komma med på den stora omställningsresa som Myrorna gör, säger Görans Sandström tillträdande HR-chef på Myrorna.

Vem är du med 3 ord? Pappa, gotlänning och ledare

Vad har du för bakgrund? Lång… framförallt inom detaljhandeln men också Försvaret och nu senast vårdbranschen. Min längsta erfarenhet är från positionerna som linjechef inom detaljhandel samt HR- och försäljningschef. Dessutom har jag alltid velat lyckas som fotbollsspelare, men ödet ville annorlunda, haha

Du har erfarenheter från både det kommersiella näringslivet och Försvarsmakten, vad tar du med dig för erfarenheter och kunskaper in i den ideella sektorn? Insikten om hur viktiga människorna är i organisationen och ett starkt fokus på lönsamhet. Oavsett bransch och verksamhet – har du inte tillväxt kan organisationen inte utvecklas och bli riktigt framgångsrik. Och den utvecklingen startar internt med engagerade människor, enligt min erfarenhet. Jag upplever att några nycklar till att få människor att växa i en organisation är mod, hänsyn och att ställa krav. Med tydlighet kommer trygghet.

Vad har du för relation till second hand? Sporadisk och nyfiken! Jag handlar inte mycket kläder överlag men jag fyndar gärna porslin och heminredning second hand.

Vilka är dina främsta drivkrafter på jobbet? Att få göra positiv påverkan för människor och miljön och skapa en bättre jobbvardag för människor i en verksamhet där jag kan bidra. Jag drivs enormt av att ta ansvar för att människor trivs, utvecklas och växer, det skapar engagemang som är det bästa för företag. Med det engagemanget kommer lönsamhet och framgång för företaget, samtidigt som människorna trivs och mår bra.

Varför sökte du dig till just Myrorna? Det kändes helt rätt att genom min kompetens få bidra till utveckling av en verksamhet som tjänar ett större syfte. Ju bättre det går för Myrorna desto mer överskott generas till social nytta. Win-win!

Ser du några stora förändringar i HR-funktionen med anledning av pandemin? Organisationer behöver skapa ett flexiblare arbetssätt, jag ser att det bland annat innebär att systematisera digitala arbetssätt.

Göran Sandström tillträder 1 mars 2021 som HR-chef, han ingår också i Myrornas ledningsgrupp. Görans kommer senast från tjänsten som HR-chef på Helsa och dessförinnan Gudrun Sjödén, IKEA och officer på Försvarsmakten.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Maria Torén

Maria Torén

Presskontakt Tf marknads- och kommunikationschef 0709-48 99 90

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden