Gå direkt till innehåll
I butiken kommer det finnas en liten miniutställning med bilder från butikens historia.
I butiken kommer det finnas en liten miniutställning med bilder från butikens historia.

Nyhet -

​Myrorna i Ropsten firar 50 år med en eftertraktad tillbakablick.

Månlandning, The Beatles, högertrafik och Myrorna får en sprillans ny lokal i Ropsten. Mycket hände på 60-talet och nu firar Myrorna 50 år med en nostalgisk tillbakablick på årtiondet i dagarna fyra med start den 27 september.

Second hand-kedjans butik i Ropsten har en häpnadsväckande historia som egentligen sträcker sig bakåt till 1900-talets början. Den nuvarande butiken i dess moderna form kom däremot till 1968 och det firar butiken med fest i dagarna fyra och tidsenligt utbud.

Mellan den 27 och den 30 september bjuder Myrorna på ett unikt utbud av kläder, accessoarer och prylar från 60-talet för alla vintageälskare, eller bara som nostalgi för de som var med från början. Samlingen är unik och butiken kommer fyllas på varje dag med nya 60-talsprodukter så långt lagret räcker, för att så många som möjligt ska få uppleva decenniets härliga färgsprakande och glada anda.

- Det känns fantastiskt att kunna fira en butiks femtioårsjubileum med produkter från samma årtionde som butikslokalen byggdes, det är verkligen unikt för Myrorna, säger Marie Linn, butikschef på Myrorna i Ropsten.

Hela butiken kommer vara extra påfylld med handplockade varor där besökarna har möjlighet att shoppa och vända och vrida på fynd till härlig 60-talsmusik hela helgen. På torsdagen bjuds det på kör och på söndagen sagostund på barnavdelningen. Dessutom har den kända hjorthagenprofilen och författaren Mats Rehn bidragit med flera arkivbilder och en film. De är från Myrornas allra första historia i området och kommer att visas i butiken tillsammans med utdrag ur hans texter om Ropsten och Hjorthagens historia.

Överskottet av Myrornas försäljning går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Det kan till exempel innebära tak över huvudet för en hemlösa, en matkasse för en barnfamilj i akut situation eller hjälp till utsatta kvinnor att ta sig ur trafficking. 

Femtioårsfirandet med vintageförsäljningen med 60-talstema sker mellan den 27 och 30 september på Kolargatan 2. Butiken har öppet 10-18 torsdag-fredag, 10-17 lördag och 12-16 på söndag. 
Torsdag 27 september är Glädjekören på plats och sjunger 10.30 och 13.30
Torsdag och fredag finns fika i historiehörnan som serveras av Frälsningsarmén.
Söndag 30 september har sagoläsning för barn 13.30. 
Den historiska utställningen med bilder och berättelser från Mats Rehn finns på plats alla dagar.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden