Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Lindex och Myrorna i utökat samarbete

Lindex lanserar idag möjligheten för sina kunder att lämna textil för återanvändning och återvinning i alla sina butiker i Sverige samt i övriga nordiska länder. I Sverige är det Myrorna som samarbetar med Lindex för att ta hand om de insamlade volymerna. Samarbetet är en del av Myrornas långsiktiga mål att öka återanvändningen i Sverige.

”Samarbetet ger oss möjlighet att nå nya givare och går hand i hand med vår ambition att öka återanvändningen och göra det lättare för givarna att skänka textilen istället för att slänga dem i hushållsoporna. Dessutom bidrar samarbetet med Lindex till att vi gör ett större överskott som går till socialt arbete för människor i behov av stöd och hjälp i Sverige, säger Emma Enebog, Hållbarhetschef på Myrorna.

Myrornas samarbete med Lindex startade 2014 och utökas nu till insamling i alla svenska Lindex-butiker. Den insamlade textilen får nytt liv genom försäljning i Myrornas butiker, på utländska marknaden eller genom återvinning där den blir en del i nya produkter, exempelvis putstrasor till industrin eller isoleringsmateriel.

Ämnen

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden