Gå direkt till innehåll
Caroline Andermatt, VD på Myrorna och på plats 67 bland "Handelns 100 mäktigaste"
Caroline Andermatt, VD på Myrorna och på plats 67 bland "Handelns 100 mäktigaste"

Nyhet -

​Hållbarhetstrenden klättrar vidare bland Handelns mäktigaste – Myrornas VD gör entré på plats 67

2019 minns vi som året då hållbarhetsdebatten tog sig in i detaljhandeln på allvar. Äntligen, kan tyckas. När detaljhandelns tidningar Market och IcaNyheter idag släpper sin gemensamma lista över handelns mäktigaste syns flera inflytelserika namn som drivit på hållbarhetsarbetet i branschen. Hållbarhetstrenden är också en maktfaktor i sig, och klättrar upp på femte plats på årets lista. En tydlig skjuts uppåt från förra årets åttondeplats. I takt med att hållbarhetstrenden blir viktigare för konsumenterna och konsumtionsbeteendet förändras har handeln hakat på med helt nya och nydanande initiativ under hösten.

Myrornas VD Caroline Andermatt, som själv återfinns på plats 67 på listan, menar att hållbarhet nu måste gå från trend till standard.

– Det är glädjande men inte förvånande att hållbarhetstrenden placerar sig så högt på listan. Men vi kan inte nöja oss med att hållbarhet är en trend bland andra trender. Vi måste fortsätta att enträget jobba med de här frågorna för att hållbarhetstrenden ska bli den nya standarden i branschen.

Hela listan över Handelns Mäktigaste 2019 går att läsa här. Juryns bedömning utgår från kandidaternas makt och påverkan, mediegenomslag och så kallade extraordinära faktorer.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Caroline Andermatt

Caroline Andermatt

Presskontakt VD 0736-88 69 70

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden