Gå direkt till innehåll
Årets julklapp: mer julglädje,  mer klimatsmart och hemligare  än någonsin

Nyhet -

Årets julklapp: mer julglädje, mer klimatsmart och hemligare än någonsin

Nu gör Myrornas välgörenhetsjulklapp en efterlängtad comeback.Julklappen är en färdiginslagen gåva med hemligt innehåll. Klappat och klart för julklappsspelet. I fjol var julklappen en stor försäljningssuccé och butikerna har i år därför laddat med extra mycket paket. Allt överskott från försäljningen går till att hjälpa människor som har det svårt.

Myrorna är Sveriges största och mest välkända butikskedja för second hand med butiker över hela landet. I takt med att second-handshopping ökat generellt ser Myrorna även att fler och fler söker sig till deras butiker i juletider för att handla just klappar.

– Många vill göra gott i juletider, och för många är givmildhet och godhet budskap som går hand i hand med julen. Myrorna ger människor möjligheten att göra gott året om, men med julklappen hoppas vi att ännu fler väljer en hållbar gåva att lägga under granen, säger Caisa Ingemarsdotter, försäljningschef på Myrorna.

Innehållet i julklappen är hemligt och varje klapp är unik. Ett paket kan innehålla allt ifrån ljusstakar eller porslin, till pocketböcker, spel och prylar. Klapparna är handplockade och inslagna av Myrornas personal. Försäljningschef Caisa Ingemarsdotter kan efter förra årets succé säga att julklappen lär bli populär bland tävlingssugna julfirare även i år.

– Vi vill slå ett slag för julklappsspelet, som verkligen blivit populärt de senaste åren och som helt klart gör att fler konsumerar mindre kring jul. Fokus flyttas från prylarna och en stor mängd av klappar, till det sociala umgänget. Det tycker vi på Myrorna är toppen. En färdiginslagen, hemlig klapp som dessutom ger julglädje kan ju inte bli annat än en succé på spelbordet, eller under granen!

All överskott från försäljningen går till Frälsningsarméns sociala arbete. Pengarna används till exempel till behandlingshem för missbrukare, skyddade boenden för kvinnor utsatta för trafficking, sommarkollo för barn eller frukost, värme, dusch och rena kläder till en hemlös. På det sättet blir Julklappen en gåva både till en närstående, och till den som tar del av överskottet.

Julklappen säljs i Myrornas butiker runtom i landet, för 50 kronor styck och finns i butik med start vecka 47.

Nytt för i år är att julklappen även finns tillgänglig för företag som gåva till medarbetare eller kunder, med möjligheten att välja vilken summa innehållet ska motsvara.

Kontakt:

Caisa Ingemarsdotter

Försäljningschef, Myrorna

Företagsjulklappar

Lotta Kökeritz
Varumärke- och kommunikationschef

lotta.kokeritz@myrorna.se
0736-88 69 74

Kategorier

Relaterat innehåll

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden