Gå direkt till innehåll
Myrorna expanderar och öppnar ny butik i Lund

Myrorna expanderar och öppnar ny butik i Lund

Tid 25 November 2021

Plats Företagsvägen 10, Lund

Myrorna satsar nu stort och etablerar sig i ännu en stad – den 25 november slår man upp dörrarna till en butik i gallerian Nova Lund. Totalt har kedjan ett 30-tal butiker och en webbshop.

I år fyller Myrorna 125 år. Butikskedjan är en tonsättande aktör på second hand-marknaden och verksamheten är i dag viktigare än någonsin. I vår tid, då klimat står högt på agendan och second hand-marknaden växer kraftigt har omställningen till cirkulär konsumtion tagit fart. Dessutom är behovet av stödinsatser för människor som lever i utsatthet är större än på länge, allt detta gör Myrorna till en enormt viktig aktör.
– Det känns fantastiskt roligt att Myrorna etablerar sig i en ny stad, dessutom i en tid då allt fler butiker stänger ner, då fortsätter vi att expandera. Second hand är framtiden, säger butikschefen Mia Williamson.

Detaljhandeln har ett minst sagt tufft år bakom sig med rasande försäljningssiffror, nedskärningar och nedläggningar. Myrorna lyckades tack vare hårt arbete ta sig igenom pandemin och står stadigt och fortsätter expandera, denna gång i köpcentret Nova Lund. Köpcentret är känt för sin tillgänglighet både med bil, cykel och till fots med sin närhet till Lunds Centrum och kringliggande orter och drar en bred kundgrupp.

Myrorna och Nova Lund samarbetar för att lyfta vikten av en cirkulär ekonomi; i närheten av butiken kommer det att finnas en insamlingsstation, där det på ett enkelt sätt går att lämna prylar och kläder som inte längre används, och som kan säljas i Myrornas butik.
– Vi är glada över att få en så hållbar aktör som Myrorna i huset och att vi tillsammans kan bidra till att fler väljer att återanvända, säger Anna Käll, centrumchef för Nova Lund.

Allt överskott går som vanligt till Frälsningsarmén och bekostar en tredjedel av deras sociala arbete.

Vad? Myrornas butiksöppning i Lund med goodie bags till de 100 första betalande kunderna.
Var? Företagsvägen 10, Lund.
När? Den 25 november klockan 10.

Myrorna – en av Sveriges största butikskedjor för second hand

Myrornas uppdrag består i huvudsak av tre delar: vi ska spara på miljön genom att öka återanvändningen i Sverige, vi ska erbjuda arbetspraktik till människor som står långt från arbetsmarknaden och vi ska skapa ett stabilt ekonomiskt överskott som går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige. Vi har produktionsenheter på flera ställen i landet och ett 30-tal butiker, från norr till söder.

Allt som säljs i våra butiker är gåvor som privatpersoner och företag lämnat i våra butiker, i klädboxar, på återvinningscentraler eller som hämtats av någon av våra egna lastbilar. Myrorna ägs av Frälsningsarmén.

Myrorna
Tegelbruksvägen 47
145 53 Norsborg
Sweden